r
Nosalty Logó

Mediterrán csirkemell polentával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Mediterrán csirkemell polentával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsos ragu:

Köret:

Összesen 602 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsos ragu:

Köret:

Összesen 1806 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsos ragu:

Köret:

Összesen 81 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2316.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    1099 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    5847 micro
  • Lut-zea
    2453 micro
Összesen 602 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6949.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    1874 mg
  • Nátrium
    3757 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1724.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    316 micro
  • β-karotin
    3296 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    17540 micro
  • Lut-zea
    7360 micro
Összesen 1806 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    802 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

A húsos ragu:

Köret:

Elkészítés

A húsos ragu:

  1. A lila hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a sütőzacskóba tesszük. Ugyanígy járunk el a fokhagymával is.
  2. A padlizsán és cukkini végeit levágjuk, felkockázzuk jó falatnyi darabokra. A paradicsomokat is hasonló méretűre szeleteljük, valamint a kápia paprikát is. Elterítjük a zacskóban. Tetejére tesszük az aszalt paradicsomot, olajbogyót is. Szórunk kevés oregánót, kakukkfüvet is rá.
  3. A csirkemellet szeleteljük, sózzuk, borsozzuk a zöldségeket beborítjuk vele. Tetejére kevés olívaolajat locsolunk, és bezárjuk a zacskót. Azért egy apró nyílást vágunk rajta, hogy ne vesse szét a keletkező gőz.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt megsütjük.

Köret:

  1. Feltesszük a vizet forralni. Mikor zubog, sózzuk, lassan beleöntjük a polentát (ha instantot választunk 2 perc alatt elkészül), folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd hozzáadunk 3 dkg frissen reszelt parmezánt és egy kanálnyi olívaolajat. Simára keverjük, és egy olajjal megkent kerek tálba öntjük kihűlni.
  2. Ha teljesen kihűlt, felszeleteljük, és zsiradék nélkül, tapadásmentes serpenyőben, mindkét oldalán aranybarnára sütjük, így tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2002
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán csirkemell polentával
Évi néni 1830 recept

Mivel reggel mentem dolgozni, és mire hazaértem, kezdődött a Forma 1, amit meg szerettem volna nézni, így kicsit előre dolgoztam, és hazatérésem után 10 perc alatt tálaltam az ebédet. Sütőzacskóba készítettem a zöldségeket és a húst. A polentát előre megfőztem, és egy tálba öntöttem kihűlni, s mikor hazaértem csak gyorsan átsütöttem. Egyébként sem igényel sok munkát ennek az ebédnek az összeállítása.

Hozzávalók

A húsos ragu:

Köret:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...