Mediterrán csirkemell polentával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húsos ragu:
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
40g kápia paprika9 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
67g cukkini11 kcal
-
93g padlizsán22 kcal
-
33g fekete olajbogyó39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
Köret:
-
50g kukoricadara181 kcal
-
167g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
Összesen
602
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húsos ragu:
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
280g padlizsán67 kcal
-
100g fekete olajbogyó116 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
70 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Köret:
-
150g kukoricadara543 kcal
-
500g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
1806
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húsos ragu:
-
20.6g csirkemellfilé25 kcal
-
4.1g lilahagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
5.5g kápia paprika1 kcal
-
9.1g paradicsom2 kcal
-
9.1g cukkini1 kcal
-
12.8g padlizsán3 kcal
-
4.6g fekete olajbogyó5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g szárított paradicsom3 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
Köret:
-
6.9g kukoricadara25 kcal
-
22.9g víz0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.4g parmezán sajt5 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
Összesen
81
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2316.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 625 mg
-
Nátrium 1252 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 574.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 1099 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 5847 micro
-
Lut-zea 2453 micro
Összesen
602
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.9 g
Zsír
-
Összesen 62.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 349 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6949.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 640 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 508 mg
-
Foszfor 1874 mg
-
Nátrium 3757 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1724.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 215 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 316 micro
-
β-karotin 3296 micro
-
β-crypt 482 micro
-
Likopin 17540 micro
-
Lut-zea 7360 micro
Összesen
1806
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 802 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
A húsos ragu:
-
45 dkg csirkemellfilé
-
1 közepes db lilahagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db kápia paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
1 közepes db cukkini
-
1 kis db padlizsán
-
10 dkg fekete olajbogyó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 db szárított paradicsom
-
1 teáskanál oregánó
-
1 kk kakukkfű
-
2 ek olívaolaj
Köret:
-
0.8 bögre kukoricadara
-
5 dl víz
-
1.5 kávéskanál só
-
3 dkg parmezán sajt
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A húsos ragu:
- A lila hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a sütőzacskóba tesszük. Ugyanígy járunk el a fokhagymával is.
- A padlizsán és cukkini végeit levágjuk, felkockázzuk jó falatnyi darabokra. A paradicsomokat is hasonló méretűre szeleteljük, valamint a kápia paprikát is. Elterítjük a zacskóban. Tetejére tesszük az aszalt paradicsomot, olajbogyót is. Szórunk kevés oregánót, kakukkfüvet is rá.
- A csirkemellet szeleteljük, sózzuk, borsozzuk a zöldségeket beborítjuk vele. Tetejére kevés olívaolajat locsolunk, és bezárjuk a zacskót. Azért egy apró nyílást vágunk rajta, hogy ne vesse szét a keletkező gőz.
- 180 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt megsütjük.
Köret:
- Feltesszük a vizet forralni. Mikor zubog, sózzuk, lassan beleöntjük a polentát (ha instantot választunk 2 perc alatt elkészül), folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd hozzáadunk 3 dkg frissen reszelt parmezánt és egy kanálnyi olívaolajat. Simára keverjük, és egy olajjal megkent kerek tálba öntjük kihűlni.
- Ha teljesen kihűlt, felszeleteljük, és zsiradék nélkül, tapadásmentes serpenyőben, mindkét oldalán aranybarnára sütjük, így tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1995
- Feltöltés dátuma: 2015. október 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Mivel reggel mentem dolgozni, és mire hazaértem, kezdődött a Forma 1, amit meg szerettem volna nézni, így kicsit előre dolgoztam, és hazatérésem után 10 perc alatt tálaltam az ebédet. Sütőzacskóba készítettem a zöldségeket és a húst. A polentát előre megfőztem, és egy tálba öntöttem kihűlni, s mikor hazaértem csak gyorsan átsütöttem. Egyébként sem igényel sok munkát ennek az ebédnek az összeállítása.