r
Nosalty Logó

Mediterrán bourek Felicia konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Felicia
Mediterrán bourek Felicia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A sütéshez

Összesen 1184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A sütéshez

Összesen 4731 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A sütéshez

Összesen 221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    85 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6561 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    6022 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 1184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158 g

Zsír

  • Összesen
    340 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26244.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    24086 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    901.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    638 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 4731 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1207.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    1108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A sütéshez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A krumpliból, vajból és tejből krumplipürét készítünk.
  2. A hagymát feldaraboljuk, és 2 ek olajon megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a fokhagymát, egy fél percet kevergetjük, majd hozzáadjuk a húst és a fűszereket is.
  4. Az olívabogyókat apróra vágjuk, és hozzáadjuk a húshoz, majd addig főzzük az egészet folyamatosan kevergetve, míg a hús megsül, és az ízek összeérnek.
  5. A húsos keverékhez hozzáadjuk a krumplipürét, és jól összekeverjük, hogy krémes tölteléket kapjunk.
  6. A kész töltelékből a tavaszi tekercs tésztalap egyik oldalára halmozunk annyit, hogy kb 3 cm széles, és olyan hosszú töltelékcsíkok legyenek, hogy a tésztalap oldaláig maradjon még legalább 3 cm üresen.
  7. Egy kockasajtból (vagy tömlős krémsajtból) a töltelékcsíkkal megegyező hosszúságú kukacot formálunk, és rátesszük a töltelék tetejére.
  8. A tészta oldalán hagyott 3 cm-es oldalakat először behajtva feltekerjük a tésztát, majd az utolsó 1 cm-es részt megkenjük tojással, és hozzáragasztjuk a tekercshez (így nem fog szétnyílni sütéskor).
  9. A töltést megismételjük minden tekercsnél, majd forró olajban kisütjük őket.
  10. Azonnal tálaljuk, fogyasztás előtt néhány csepp friss citromlét csepegtetünk rá. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8219
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.

Ajánló

Mi (shorba) leves mellé szoktuk enni, de önmagában is nagyon finom! Esetleg tejfölbe vagy kedvenc szószunkba mártva is ki lehet próbálni! Ha kalóriát akarunk megspórolni, a kezünkkel kenjük be a tekercseket kis olajjal, és süssük sütőben, viszont sülés közben néhányszor forgatni kell, hogy minden oldala megsüljön, és ekkor nagyobb az esélye, hogy kilyukadnak a tekercsek, és a kifolyó töltelék elrontja az étel esztétikáját. Ha még finomítani akarunk rajta, készítsük dupla sajttal!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán bourek Felicia konyhájából
Felicia 14 recept

Ezt a fajta, a tavaszi tekercshez hasonló boureket több mediterrán országban is előszeretettel készítik, habár többnyire jóval egyszerűbb módon és fűszerezéssel megoldva. A férjem ramadánkor szokta fogyasztani, így hogy ne legyen mindig ugyanolyan, addig variáltam a fűszerekkel, hozzávalókkal, amíg ez a recept létrejött. Ekkor a férjem azt mondta, ne kombináljak tovább, mert ez a recept egyszerűen tökéletes! Azóta több algériaitól hallottam, mennyivel jobb még az eredetinél is, és mivel a magyar ismerőseimnél is hasonló sikert aratott, gondoltam, megosztom veletek is, remélem ízleni fog! Ez az adag kb. 9 tekercsre elég!

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...