r
Nosalty Logó

Mazsolás-spenótos pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Angie-30
Mazsolás-spenótos pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

632
Kalória
27g
Fehérje
63.4g
Szénhidrátok
31.2g
Zsír
234.4g
Víz
253.8g
Koleszterin
5.5g
Rost
20g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 142 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1583.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    698 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8120 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17819 micro
Összesen 632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1015 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6332.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1729 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    1629 mg
  • Nátrium
    2151 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    937.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3560 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    2791 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1289 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32480 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71275 micro
Összesen 2528 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1819 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3991 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe belekeverjük a tojást és a tejet (én joghurtot használtam), sót, ízlés szerint jól kidolgozzuk, elnyújtjuk, és olajjal kikent tepsibe igazítjuk, hogy legyen egy kis pereme is, majd 180 fokon 15 percet sütjük.
  2. A mazsolára langyos vizet öntünk és állni hagyjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk, kissé megpirítjuk, a spenótot megpároljuk.
  3. A tésztára rászórjuk a szalonnát, a mazsolát, és elosztjuk rajta a spenótot.
  4. A tojásfehérjét habnak felverjük, a sárgákat elkeverjük a tejföllel, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót, ízlés szerint belekeverjük a habot, végül a sajtot.
  5. A pitére öntjük, elsimítjuk, és 180 fokon még 15 percet sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy újságban találtam a receptet, nagyon finom, a mazsola nagyon jól passzol a pitébe.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!