Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
16g csokoládé89 kcal
-
16g vaj117 kcal
-
21g porcukor82 kcal
-
10 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
9g finomliszt32 kcal
Az első túrós réteghez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
63 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
10 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
13g mazsola37 kcal
A második túrós réteghez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
63 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
10 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
13g mazsola37 kcal
A szóráshoz
-
25g csokoládéforgács137 kcal
A bevonáshoz
-
25g tortabevonó137 kcal
Összesen
1137
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
65g csokoládé355 kcal
-
65g vaj466 kcal
-
85g porcukor329 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
Az első túrós réteghez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
50g mazsola150 kcal
A második túrós réteghez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
50g mazsola150 kcal
A szóráshoz
-
100g csokoládéforgács546 kcal
A bevonáshoz
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
4549
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
4.5g csokoládé24 kcal
-
4.5g vaj32 kcal
-
5.8g porcukor23 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
Az első túrós réteghez
-
17.2g tehéntúró25 kcal
-
6.9g növényi habtejszín17 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
3.4g mazsola10 kcal
A második túrós réteghez
-
17.2g tehéntúró25 kcal
-
6.9g növényi habtejszín17 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
3.4g mazsola10 kcal
A szóráshoz
-
6.9g csokoládéforgács38 kcal
A bevonáshoz
-
6.9g tortabevonó38 kcal
Összesen
312
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 55.5 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1431.3 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 256 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 438 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.6 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 106.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
1137
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.1 g
Zsír
-
Összesen 221.8 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5725.4 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 661 mg
-
Vas 1024 mg
-
Magnézium 468 mg
-
Foszfor 1753 mg
-
Nátrium 378 mg
-
Réz 53 mg
-
Mangán 44 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 514.5 g
-
Cukor 430 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 424.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 527 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 514 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
4549
kcal
- 10% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393.5 g
-
Cink 90 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 70 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 41 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
312
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6.5 dkg csokoládé
-
6.5 dkg vaj
-
8.5 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
3.5 dkg finomliszt
Az első túrós réteghez
-
25 dkg tehéntúró
-
1 dl növényi habtejszín
-
5 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál narancshéj
-
10 g zselatin
-
5 dkg mazsola
A második túrós réteghez
-
25 dkg tehéntúró
-
1 dl növényi habtejszín
-
5 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál narancshéj
-
10 g zselatin
-
5 dkg mazsola
A szóráshoz
-
10 dkg csokoládéforgács
A bevonáshoz
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük.
- A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az egész tojást, majd a lisztet is. Pár perc alatt simára keverjük, végül belekeverjük az olvasztott csokoládét.
- Egy 20 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél, 150 fokon 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük (ha kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk róla).
- Az első túrós réteghez a túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat (aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele).
- A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint, és simára keverjük. Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós masszához keverünk. A teljesen kihűlt tortalapot visszahelyezzük a formába, majd rákanalazzuk a túrós tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy a töltelék kellően megdermedjen (kb. 1 óra).
- A második túrós réteghez a túrót, a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat (aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele).
- A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint, és simára keverjük. Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós-masszához keverünk.
- A hűtőből kivesszük a tortát, majd ízlés szerint megszórjuk a tortadarával.
- Ezután rákanalazzuk a második réteg túrós tölteléket, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd visszahelyezzük a hűtőbe, hogy a töltelék megdermedjen (kb. 1 óra).
- A tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd simára keverjük.
- A hűtőből kivesszük a tortát, és a tetejére csorgatjuk az olvasztott csokoládét, majd visszatesszük pár percre a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
- Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az elkészült tortát, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 338
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 48717
- Feltöltés dátuma: 2014. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
401 recept
Nagyon szeretjük a túróval készült süteményeket, tortákat, így aztán saját ötlet alapján készítettem el ezt a nagyon finom Túró Rudi tortát. Igaz elég időigényes, de a végeredmény minden ráfordított percért kárpótol.