r
Nosalty Logó

Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Mazsolás-narancsos Túró Rudi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

Az első túrós réteghez

A második túrós réteghez

A szóráshoz

A bevonáshoz

Összesen 1137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

Az első túrós réteghez

A második túrós réteghez

A szóráshoz

A bevonáshoz

Összesen 4549 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

Az első túrós réteghez

A második túrós réteghez

A szóráshoz

A bevonáshoz

Összesen 312 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.3 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    256 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 1137 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.1 g

Zsír

  • Összesen
    221.8 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5725.4 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    1024 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.5 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 4549 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.5 g
  • Cink
    90 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az első túrós réteghez

A második túrós réteghez

A szóráshoz

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük.
  2. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az egész tojást, majd a lisztet is. Pár perc alatt simára keverjük, végül belekeverjük az olvasztott csokoládét.
  3. Egy 20 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél, 150 fokon 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük (ha kihűlt, a sütőpapírt lehúzzuk róla).
  4. Az első túrós réteghez a túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat (aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele).
  5. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint, és simára keverjük. Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós masszához keverünk. A teljesen kihűlt tortalapot visszahelyezzük a formába, majd rákanalazzuk a túrós tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. Hűtőbe tesszük, hogy a töltelék kellően megdermedjen (kb. 1 óra).
  6. A második túrós réteghez a túrót, a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd belereszeljük a narancshéjat (aki édesebben szereti, az több cukrot tegyen bele).
  7. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve hozzáöntjük a zselatint, és simára keverjük. Langyosra hűtjük, majd a túrós masszához keverjük. Ezután ízlés szerinti mennyiségű mazsolát szintén a túrós-masszához keverünk.
  8. A hűtőből kivesszük a tortát, majd ízlés szerint megszórjuk a tortadarával.
  9. Ezután rákanalazzuk a második réteg túrós tölteléket, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd visszahelyezzük a hűtőbe, hogy a töltelék megdermedjen (kb. 1 óra).
  10. A tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd simára keverjük.
  11. A hűtőből kivesszük a tortát, és a tetejére csorgatjuk az olvasztott csokoládét, majd visszatesszük pár percre a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
  12. Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az elkészült tortát, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 338
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 48691
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a túróval készült süteményeket, tortákat, így aztán saját ötlet alapján készítettem el ezt a nagyon finom Túró Rudi tortát. Igaz elég időigényes, de a végeredmény minden ráfordított percért kárpótol.

Hozzávalók

A tésztához

Az első túrós réteghez

A második túrós réteghez

A szóráshoz

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...