r
Nosalty Logó

Mazsolás húsvéti pászka

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mazsolás húsvéti pászka
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

911
Kalória
19.4g
Fehérje
125.2g
Szénhidrátok
36.2g
Zsír
36.1g
Víz
281.5g
Koleszterin
4.5g
Rost
42.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 911 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 9119 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 911 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    193.9 g

Zsír

  • Összesen
    361.9 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6473.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    461 mg
  • Kálcium
    2338 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    2316 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1252.3 g
  • Cukor
    429 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    361 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2853 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    965 micro
  • Kolin:
    1844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2755 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    1044 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2516 micro
Összesen 9119 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben, kevéske liszttel meleg helyen, 3-4 órán át kelesztjük.
  2. A kovászt a többi liszthez hozzáadjuk, valamint a cukorral kikevert tojássárgáját, olvasztott vajat, olajat és sót. Jól elkeverjük, és meleg helyen pihentetjük.
  3. Amikor a tészta duplájára nőtt, dagasztjuk, amíg a kéztől el nem válik, közben közékeverjük a mazsolát és a kandírozott gyümölcsöt.
  4. Olajjal kikent, magas, henger alakú formákba kirakjuk (egyharmadig érjen benne). A tetejét díszíthetjük tésztából formázott kereszttel, virággal, levéllel.
  5. Amikor a tészta jól megkel, és a formát teljesen megtölti, a tetejét megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.
  6. A sütemény elkészültét vékony fapálcikával ellenőrizzük: ha a pálcika száraz marad, a pászka megsült. Kivesszük a sütőből, és 2-3 órára a formában hagyjuk, ezután óvatosan felrázzuk, és konyharuhára kiszedjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!