r
Nosalty Logó

Mazsolás-barackos almafelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Mazsolás-barackos almafelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2712 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 678 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    805 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1260 micro
Összesen 2712 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Az almákat meghámozzuk, és egészben hagyva a magházukat speciális almamagozóval kifúrjuk. Ha ilyenünk nincs, akkor az almákat félbevágjuk, magházukat késsel kivágjuk.
  3. Az egész vagy fél almákat lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a citrom átszűrt levét. Forrástól számítva 3-4 percig főzzük.
  4. A tejet mikróban vagy tűzön megmelegítjük. A vajat tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal kevergetjük, amíg a vaj és a liszt el nem keveredik, majd hozzáadjuk a forró tejet, és kézi habverővel, folyamatosan kevervesima mártássá keverjük. Ha nagyon csomósra sikeredne, akkor robotgépre isválthatunk.Hűlni hagyjuk.
  5. A kihűlt mártáshoz adjuk a cukrot és a tojások sárgáját. Kikeverjük (kézi robotgéppel a legegyszerűbb). A tojások fehérjét felverjük habnak, majd fakanállal a mártáshoz keverjük, nagy O mozdulatokkal, hogy össze ne törjön a hab.
  6. Egy tálat kikenük vajjal, és meghintjük morzsával. A krémből egy ujjnyit a tálba öntünk. Ezt követően az egész vagy fél almákat a tálba tesszük. Az egész almák közepébe, vagy a fél almák magházába baracklekvárt töltünk, majd ráteszünk némi mazsolát is. A többi krémet az almák köré öntjük.
  7. 30-40 percig sütjük, tetejét ha kész, fahéjas porcukorral is meghinthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7909
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 12.

Ajánló

Ha sárgabarack-idény van, akkor érett, hámozott sárgabarackot is tehetünk a fél almák közepébe vagy az egész almák üregébe. A sárgabarackokat úgy tudjuk könnyen meghámozni, hogy forró, lobogó vízbe dobjuk 1 percre, majd kiemelve egyszerűen lehúzzuk a héját, de azért vigyázzunk, hogy ne forrázzuk le magunkat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Horváth Ilona szakácskönyve nyomán, némi változtatással, könnyű desszert készíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...