Mazsolás-barackos almafelfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Wendy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
678
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2712
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 562.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.3 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 253.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
678
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.7 g
Zsír
-
Összesen 71.7 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 828 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2249.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 805 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 647 mg
-
Nátrium 581 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 469 g
-
Cukor 335 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1013.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 679 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 634 mg
-
Retinol - A vitamin: 645 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1260 micro
Összesen
2712
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt.
- Az almákat meghámozzuk, és egészben hagyva a magházukat speciális almamagozóval kifúrjuk. Ha ilyenünk nincs, akkor az almákat félbevágjuk, magházukat késsel kivágjuk.
- Az egész vagy fél almákat lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a citrom átszűrt levét. Forrástól számítva 3-4 percig főzzük.
- A tejet mikróban vagy tűzön megmelegítjük. A vajat tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal kevergetjük, amíg a vaj és a liszt el nem keveredik, majd hozzáadjuk a forró tejet, és kézi habverővel, folyamatosan kevervesima mártássá keverjük. Ha nagyon csomósra sikeredne, akkor robotgépre isválthatunk.Hűlni hagyjuk.
- A kihűlt mártáshoz adjuk a cukrot és a tojások sárgáját. Kikeverjük (kézi robotgéppel a legegyszerűbb). A tojások fehérjét felverjük habnak, majd fakanállal a mártáshoz keverjük, nagy O mozdulatokkal, hogy össze ne törjön a hab.
- Egy tálat kikenük vajjal, és meghintjük morzsával. A krémből egy ujjnyit a tálba öntünk. Ezt követően az egész vagy fél almákat a tálba tesszük. Az egész almák közepébe, vagy a fél almák magházába baracklekvárt töltünk, majd ráteszünk némi mazsolát is. A többi krémet az almák köré öntjük.
- 30-40 percig sütjük, tetejét ha kész, fahéjas porcukorral is meghinthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7909
- Feltöltés dátuma: 2010. június 12.
Ajánló
Ha sárgabarack-idény van, akkor érett, hámozott sárgabarackot is tehetünk a fél almák közepébe vagy az egész almák üregébe. A sárgabarackokat úgy tudjuk könnyen meghámozni, hogy forró, lobogó vízbe dobjuk 1 percre, majd kiemelve egyszerűen lehúzzuk a héját, de azért vigyázzunk, hogy ne forrázzuk le magunkat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Wendy
59 recept
Horváth Ilona szakácskönyve nyomán, némi változtatással, könnyű desszert készíthető.