Matucci (őzgerincben)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
A süteményhez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
13g krémsajt31 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
25g rétesliszt91 kcal
-
21 kcal
-
15g mák79 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
4g tej2 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
A forma kenéséhez
-
7g vaj50 kcal
Összesen
797
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
A süteményhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
50g krémsajt125 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
86 kcal
-
60g mák315 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
15g tej8 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A forma kenéséhez
-
28g vaj201 kcal
Összesen
3194
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
A süteményhez
-
23.3g tehéntúró34 kcal
-
18.6g tejföl37 kcal
-
4.7g krémsajt12 kcal
-
11.2g cukor43 kcal
-
9.3g rétesliszt34 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
5.6g mák29 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
7.4g tojásfehérje4 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.4g tej1 kcal
-
7.9g napraforgó olaj70 kcal
A forma kenéséhez
-
2.6g vaj19 kcal
Összesen
297
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 51.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1350.8 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 392 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 114.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
797
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.1 g
Zsír
-
Összesen 206.4 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 358 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5403.3 g
-
Cink 657 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 1567 mg
-
Vas 509 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 1678 mg
-
Nátrium 577 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.2 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 457.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 507 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 271 micro
Összesen
3194
kcal
- 8% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 502.9 g
-
Cink 61 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 28 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
A süteményhez
-
25 dkg tehéntúró
-
2 dl tejföl
-
12 dkg cukor
-
10 dkg rétesliszt
-
0.5 csomag vaníliás pudingpor
-
1 db tojás
-
2 db tojásfehérje
-
0.3 csomag sütőpor
-
1.5 ek tej
-
1 dl napraforgó olaj
A forma kenéséhez
-
2 ek vaj
Elkészítés
A süteményhez
- Az áttört túrót kikeverjük a tejföllel, (a krémsajttal), a pudingporral, a citromhéjjal és a cukorral. Hozzáadunk 1 egész tojást, majd a réteslisztet és a sütőport, és ezt követően a masszát két egyenlő részre osztjuk.
- A két tojás fehérjét kemény habbá verjük.
- Az egyik masszához hozzákeverjük a mákot, és ha nagyon besűrűsödik, kevés tejjel lazítjuk.
- A kemény habot arányosan elosztjuk a két masszában (ezzel is tovább lazítva az állagán).
- Kivajazott őzgerincformába töltjük, felváltva kanalazva a kétféle masszát.
- Előmelegített sütőben, kb 200 fokon, tűpróbáig sütjük (kb 20-25 perc alatt elkészül).
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 52340
- Feltöltés dátuma: 2009. június 04.
Ajánló
Nagyon illik hozzá a citrom és a körte, belesütve, ill. külön öntetként is akár.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Matucci d'Andicska. A Macikonyha mákos zebratortája adta az alapötletet. Tortaforma nélküli, pudingosabb állag, ami megfelelően szelhető és összeáll tésztás réteg nélkül is. Ez lett belőle, és nagyon ízlett mindenkinek, aki eddig kóstolta :) Melegen a térfogata vmivel nagyobb, mint kihűlt állapotában, de nem megy össze drasztikus mértékben. Hidegen, mikor összeér minden mindennel, akkor nyeri el a végső formáját. Mák- és túrórajongóknak kötelező édesség! :)