r
Nosalty Logó

Matucci (őzgerincben)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Matucci (őzgerincben)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A süteményhez

A forma kenéséhez

Összesen 797 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A süteményhez

A forma kenéséhez

Összesen 3194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A süteményhez

A forma kenéséhez

Összesen 297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1350.8 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 797 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    206.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5403.3 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1567 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 3194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.9 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A süteményhez

A forma kenéséhez

Elkészítés

A süteményhez

  1. Az áttört túrót kikeverjük a tejföllel, (a krémsajttal), a pudingporral, a citromhéjjal és a cukorral. Hozzáadunk 1 egész tojást, majd a réteslisztet és a sütőport, és ezt követően a masszát két egyenlő részre osztjuk.
  2. A két tojás fehérjét kemény habbá verjük.
  3. Az egyik masszához hozzákeverjük a mákot, és ha nagyon besűrűsödik, kevés tejjel lazítjuk.
  4. A kemény habot arányosan elosztjuk a két masszában (ezzel is tovább lazítva az állagán).
  5. Kivajazott őzgerincformába töltjük, felváltva kanalazva a kétféle masszát.
  6. Előmelegített sütőben, kb 200 fokon, tűpróbáig sütjük (kb 20-25 perc alatt elkészül).
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 52335
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 04.

Ajánló

Nagyon illik hozzá a citrom és a körte, belesütve, ill. külön öntetként is akár.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Matucci d'Andicska. A Macikonyha mákos zebratortája adta az alapötletet. Tortaforma nélküli, pudingosabb állag, ami megfelelően szelhető és összeáll tésztás réteg nélkül is. Ez lett belőle, és nagyon ízlett mindenkinek, aki eddig kóstolta :) Melegen a térfogata vmivel nagyobb, mint kihűlt állapotában, de nem megy össze drasztikus mértékben. Hidegen, mikor összeér minden mindennel, akkor nyeri el a végső formáját. Mák- és túrórajongóknak kötelező édesség! :)  

Hozzávalók

A süteményhez

A forma kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...