Massaman csirke curry
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4g gyömbér3 kcal
-
133g kókusztej263 kcal
-
133g konzerv paradicsom21 kcal
-
10g tamarind paszta24 kcal
-
0g curry paszta0 kcal
-
37g salottahagyma24 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
7g halszósz2 kcal
-
23g földimogyoró132 kcal
-
3g szőlőmagolaj29 kcal
-
0g chili0 kcal
-
133g burgonya77 kcal
Összesen
853
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
750g csirkecomb835 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
400g kókusztej788 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
30g tamarind paszta72 kcal
-
0g curry paszta0 kcal
-
112g salottahagyma73 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
20g halszósz7 kcal
-
70g földimogyoró397 kcal
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
-
0g chili0 kcal
-
400g burgonya231 kcal
Összesen
2565
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
34g csirkecomb38 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
-
18.1g kókusztej36 kcal
-
18.1g konzerv paradicsom3 kcal
-
1.4g tamarind paszta3 kcal
-
0g curry paszta0 kcal
-
5.1g salottahagyma3 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
0.9g halszósz0 kcal
-
3.2g földimogyoró18 kcal
-
0.5g szőlőmagolaj4 kcal
-
0g chili0 kcal
-
18.1g burgonya10 kcal
Összesen
115
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 34.6 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1582.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 530 mg
-
Nátrium 681 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 429.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3660 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
853
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 103.9 g
Zsír
-
Összesen 193.6 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4746.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 410 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 574 mg
-
Foszfor 1591 mg
-
Nátrium 2043 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1289.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 367 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1071 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
2565
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 498 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
-
75 dkg csirkecomb
-
2 db csillagánizs
-
6 db zöld kardamom
-
1 hüvelykujjnyi gyömbér
-
4 dl kókusztej
-
40 dkg konzerv paradicsom
-
2 evőkanál tamarind paszta
-
4 közepes db salottahagyma
-
2 ek halszósz
-
7 dkg földimogyoró
-
1 ek szőlőmagolaj
-
40 dkg burgonya
Elkészítés
- Egy kanál olajat hevítünk, és a csirkecombokat (de lehet vegyesen mellel is készíteni), minden oldalukon, nagy lángon megpirítjuk, majd félretesszük.
- Az olajra most a hagymát szeleteljük, valamint a fűszereket. Amikor már intenzív illatuk van, visszatesszük a csirkét, hozzáadjuk a curryt, halszószt, tamarind pasztát, esetleg két babérlevelet (amit elfelejtettem) és kicsit rápirítjuk a csirkére a fűszereket.
- Utána felöntjük kókusztejjel és a paradicsom konzervvel megtisztított, felkockázott krumplit, és lefedve pároljuk úgy fél órán át kis lángon.
- Közben egy száraz serpenyőben megpirítjuk a mogyorót, és azt is az ételhez adjuk. Ha minden megpuhult, tálalhatjuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4788
- Feltöltés dátuma: 2016. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Ez az étel nagyon kedvelt világszerte, ötvözi a thai és indiai konyha ízeit. A curryt elkészíthetjük (chili, rákpaszta, galangal vagy gyömbér, citromfű, koriander, salottahagyma, római kömény, só, bors, fokhagyma, kurkuma, lime héj keverékéből), vagy egyszerűen veszünk kész currypasztát és azt adjuk az ételhez. Készíthető lángon, sütőben, tagine-ban tetszés szerint. Mindenhogyan egy gazdag ízű egytálétel.