Mascarponés-vérnarancs torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
28g finomliszt102 kcal
-
28g cukor109 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
10 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
6g narancslé3 kcal
A tortafoma előkészítéséhez
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A krémhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
18g vérnarancs6 kcal
-
25g narancslé12 kcal
-
26g porcukor102 kcal
-
94 kcal
-
2g lapzselatin5 kcal
A díszítéshez
-
36g vérnarancs12 kcal
Összesen
799
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
225g finomliszt819 kcal
-
225g cukor871 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
50g narancslé24 kcal
A tortafoma előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
142g vérnarancs49 kcal
-
200g narancslé94 kcal
-
210g porcukor813 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
A díszítéshez
-
284g vérnarancs97 kcal
Összesen
6380
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
16.6g tojás21 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
8.5g cukor33 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
1.9g narancslé1 kcal
A tortafoma előkészítéséhez
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
18.8g mascarpone76 kcal
-
5.3g vérnarancs2 kcal
-
7.5g narancslé4 kcal
-
7.9g porcukor31 kcal
-
11.3g növényi habtejszín28 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
A díszítéshez
-
10.7g vérnarancs4 kcal
Összesen
242
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 712.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.7 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 102.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 96 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
799
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 132.8 g
Zsír
-
Összesen 325.3 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1476 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5702.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 1303 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 2307 mg
-
Nátrium 1704 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 733.3 g
-
Cukor 519 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 819.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 773 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 249 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 1207 mg
-
Retinol - A vitamin: 713 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 315 micro
-
β-crypt 766 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2679 micro
Összesen
6380
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
22.5 dkg finomliszt
-
22.5 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
2 csomag vaníliás cukor
-
0.5 dl narancslé
A tortafoma előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
A krémhez
-
50 dkg mascarpone
-
21 dkg porcukor
-
3 dl növényi habtejszín
-
6 db lapzselatin
A díszítéshez
-
2 db vérnarancs
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.A sárgáját a cukorral, a reszelt narancshéjjal és narancslével habosra keverjük. Ezután 2-3 részletbe hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Kivajazott-lisztezett tortaformában 180 fokos előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
- A krémhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk kb. 5-6 percre.
- Közben a vérnarancslevet felmelegítjük, és az alaposan kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne.
- A 3 dl tejszínt 3 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét egy mélyebb tálba tesszük. Hozzáadunk 18 dkg porcukrot, a reszelt vérnarancshéjat. Alaposan robotgéppel összedolgozzuk, majd a tejszínhabot is belekeverjük. A zselatinos narancslébe teszünk 1ek krémet, és csomómentesre kikeverjük. (Én ezt is robotgéppel csináltam.) Ezután belekeverjük a mascarponés krémbe. Alaposan összedolgozzuk.
- A piskótát három részre vágjuk. Megtöltjük a tortát a krémmel, majd a tetejét és az oldalát körbekenjük.
- A tetejére a vérnarancsokat vastagon egy éles késsel lehámozzuk, és karikára vágjuk. A torta tetejét krémrózsákkal és vérnarancs karikákkal díszítjük.
- Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3262
- Feltöltés dátuma: 2013. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Ez a torta Dorina unokahúgom 17. születésnapjára készült. Nagyon finom torta, mindenkinek nagyon ízlett. Az az igazság, hogy már régóta foglalkoztatott a narancstorta elkészítése, és most eljött az alkalom. Nem csalódtam benne!