r
Nosalty Logó

Mascarponés-vérnarancs torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Mascarponés-vérnarancs torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tortafoma előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tortafoma előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tortafoma előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.8 g

Zsír

  • Összesen
    325.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5702.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    2307 mg
  • Nátrium
    1704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.3 g
  • Cukor
    519 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    819.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    1207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    713 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    766 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2679 micro
Összesen 6380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A tortafoma előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.A sárgáját a cukorral, a reszelt narancshéjjal és narancslével habosra keverjük. Ezután 2-3 részletbe hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Kivajazott-lisztezett tortaformában 180 fokos előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
  2. A krémhez a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk kb. 5-6 percre.
  3. Közben a vérnarancslevet felmelegítjük, és az alaposan kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne.
  4. A 3 dl tejszínt 3 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A mascarponét egy mélyebb tálba tesszük. Hozzáadunk 18 dkg porcukrot, a reszelt vérnarancshéjat. Alaposan robotgéppel összedolgozzuk, majd a tejszínhabot is belekeverjük. A zselatinos narancslébe teszünk 1ek krémet, és csomómentesre kikeverjük. (Én ezt is robotgéppel csináltam.) Ezután belekeverjük a mascarponés krémbe. Alaposan összedolgozzuk.
  5. A piskótát három részre vágjuk. Megtöltjük a tortát a krémmel, majd a tetejét és az oldalát körbekenjük.
  6. A tetejére a vérnarancsokat vastagon egy éles késsel lehámozzuk, és karikára vágjuk. A torta tetejét krémrózsákkal és vérnarancs karikákkal díszítjük.
  7. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3258
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés-vérnarancs torta
Gonoszka1 428 recept

Ez a torta Dorina unokahúgom 17. születésnapjára készült. Nagyon finom torta, mindenkinek nagyon ízlett. Az az igazság, hogy már régóta foglalkoztatott a narancstorta elkészítése, és most eljött az alkalom. Nem csalódtam benne!

Hozzávalók

A piskótához

A tortafoma előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...