r
Nosalty Logó

Mascarponés szőlőtorta (cukormentes)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cukroskata
Mascarponés szőlőtorta (cukormentes)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A piskóta meglocsolásához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A piskóta meglocsolásához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3925 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A piskóta meglocsolásához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 490 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.8 g

Zsír

  • Összesen
    303.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2888.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    971.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    976 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1997 micro
Összesen 3925 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A piskóta meglocsolásához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.
  2. A tojásokat az édesítővel a robotgép táljába tesszük, és addig kevertetjük vele, amíg egészen habos lesz, és duplájára nő. A lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  3. Három 22 cm átmérőjű kerek tortasütő aljára sütőpapírt teszünk, és igyekszünk bennük igazságosan elosztani a keveréket, majd 180 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
  4. Amíg a torta sül, a szőlő felét robotgépben pépesre keverjük, majd szitán átszűrjük. Belekevertjük a zselatint, és forrásig főzzük.
  5. Pár szép szőlőszemet félreteszünk, hogy a tetejére is maradjon.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét elkeverjük az édesítővel, óvatosan belekeverjük a habot, és az addigra langyosra hűlt zselatinos szőlőlét, majd a maradék szőlőszemeket.
  7. Az első piskótalapot tálra tesszük, meglocsoljuk egy kis mandulalikőrrel, rákenjük a krém 1/3-át, a másodikkal ugyanígy járunk el, a harmadikat a likőrlocsolás után, a likőrös felével lefelé a tetejére borítjuk. A tetejét is meglocsoljuk egy kis likőrrel, rákenjük a maradék krémet, a félretett szőlőszemeket is rátesszük, majd megszórjuk szeletelt mandulával.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19792
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 27.

Ajánló

Ne felejtsünk félretenni a díszítéshez néhány szép szőlőszemet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
cukroskata 25 recept

A  szőlő az egyik kedvenc gyümölcsöm, mindjárt a málna után következik a sorban. Ezt a szőlős, mascarponés tortát gyakran készítem különböző formákban, nagyon egyszerű, és finom. A piskótát persze egyben is meg lehet sütni, és három szeletre vágni, de nekem soha nem sikerül szépen elvágni, ezért inkább külön sütöm.

Hozzávalók

A piskótához

A piskóta meglocsolásához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...