r
Nosalty Logó

Mascarponés málnatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mandi Sütizője
Mascarponés málnatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5529 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    353.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1559 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2926.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1245 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.2 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    1114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2073 micro
Összesen 5529 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. Elkészítjük a piskótát. Szétválasztjuk a tojásokat, a tojássárgákat egy kis cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A fehérjehabba belekeverjük a tojássárgáját, majd beleszitáljuk a lisztet.
  2. Egy 20 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokon 35 percig sütjük (tűpróba).
  3. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a málnakrémet. A fagyasztott málnát felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, és lekvárt főzünk belőle, majd leturmixoljuk, és kihűtjük.
  4. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a habtejszínt felverjük kemény habbá.
  5. A kihűlt málnalekvárt hozzáadjuk a mascarponekrémhez, és óvatosan beleforgatjuk a felvert habtejszínt.
  6. 3 részre vágjuk a piskótát, és megtöltjük a krémmel a lapokat (tetejére is hagyjunk krémet). Hűtőbe tesszük pár órára a tortát pihenni.
  7. Fehér csokoládét olvasztunk gőz fölött, pici olajat öntünk az olvadt csokiba, hogy fényesebb legyen a csoki, és jobban tudjuk lecsorgatni a torta oldalán. Ebbe én most kevertem piros ételfestéket, és így csorgattam végig a torta oldalán.
  8. Bogyós gyümölcsökkel díszítettem és habcsókkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 120
  • Össznézettség: 48795
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mandi Sütizője 1 recept

Testvérem esküvőjére készítettem ezt a tortát, aminek nagyon nagy sikere volt. Díszítéshez bármilyen gyümölcsöt lehet használni.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek