r
Nosalty Logó

Mascarponés málnatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mandi Sütizője
Mascarponés málnatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5529 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    353.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1559 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2926.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1245 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    476.2 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    335 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    1114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2073 micro
Összesen 5529 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. Elkészítjük a piskótát. Szétválasztjuk a tojásokat, a tojássárgákat egy kis cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A fehérjehabba belekeverjük a tojássárgáját, majd beleszitáljuk a lisztet.
  2. Egy 20 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokon 35 percig sütjük (tűpróba).
  3. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a málnakrémet. A fagyasztott málnát felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, és lekvárt főzünk belőle, majd leturmixoljuk, és kihűtjük.
  4. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a habtejszínt felverjük kemény habbá.
  5. A kihűlt málnalekvárt hozzáadjuk a mascarponekrémhez, és óvatosan beleforgatjuk a felvert habtejszínt.
  6. 3 részre vágjuk a piskótát, és megtöltjük a krémmel a lapokat (tetejére is hagyjunk krémet). Hűtőbe tesszük pár órára a tortát pihenni.
  7. Fehér csokoládét olvasztunk gőz fölött, pici olajat öntünk az olvadt csokiba, hogy fényesebb legyen a csoki, és jobban tudjuk lecsorgatni a torta oldalán. Ebbe én most kevertem piros ételfestéket, és így csorgattam végig a torta oldalán.
  8. Bogyós gyümölcsökkel díszítettem és habcsókkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 153
  • Össznézettség: 49272
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mandi Sütizője 1 recept

Testvérem esküvőjére készítettem ezt a tortát, aminek nagyon nagy sikere volt. Díszítéshez bármilyen gyümölcsöt lehet használni.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...