r
Nosalty Logó

Mascarponés-fehércsokis-gyümölcsös kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ibissz
Mascarponés-fehércsokis-gyümölcsös kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 755 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 7546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 755 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.9 g

Zsír

  • Összesen
    380.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7158.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1883 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    2853 mg
  • Nátrium
    2003 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    895.9 g
  • Cukor
    590 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    1340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1188 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2092 micro
Összesen 7546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből és a vízből a cukorral habot verünk.
  2. A keményre vert tojásfehérjéhez óvatosan hozzákeverjük a tojássárgákat és a liszttel elkevert sütőport.
  3. A masszából kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, 30x40 cm-es tepsiben 180 fokon egyenként kb. 30 perc alatt két lapot sütünk.

A töltelékhez

  1. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd óvatosan adagolva belekeverjük a mascarponét.
  2. A tejszínt habbá verjük, majd habverővel összedolgozzuk a csokis krémmel, közben a zseléfixet is belekeverjük.
  3. Mindkét piskóta egyik oldalát megkenjük lekvárral, majd a lekváros oldalak közé kenjük a krém felét.
  4. A krém másik felével bevonjuk a süteményt.

Díszítéshez

  1. Kijelöljük a tetszés szerinti méretű szeleteket (én 4-4,5 cm oldalú kockákra szoktam vágni), a közepükre habzsákból rózsákat nyomunk, amelyekbe beleültetjük a gyümölcsöket, végül zöldséghámozóval felforgácsolt fehér csokival szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2183
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 17.

Ajánló

Bármilyen piros bogyós gyümölcsből főzött lekvárral vagy dzsemmel készíthetjük, a házilag főzöttekkel a legfinomabb. A málnán és áfonyán kívül díszíthetjük eperrel és szederrel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés-fehércsokis-gyümölcsös kocka
ibissz 8 recept

Ez a süti mások receptjeinek a felhasználásával lett a saját szájízünknek megfelelően kikísérletezve. Nagyon nagy sikere lett, most már rendszeresen készítem, van, hogy tortának is, olyan gyümölccsel és lekvárral, amihez éppen kedvünk van.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...