Mascarponés-fehércsokis-gyümölcsös kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ibissz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
44g tojás55 kcal
-
2g víz0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
35g málnalekvár97 kcal
-
35g cseresznyelekvár97 kcal
-
20g fehér csokoládé108 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
Díszítéshez
Összesen
755
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
16g víz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A töltelékhez
-
350g málnalekvár973 kcal
-
350g cseresznyelekvár973 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Díszítéshez
-
30g fehér csokoládé162 kcal
-
50g málna26 kcal
-
50g áfonya29 kcal
Összesen
7546
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
A piskótához
-
17.5g tojás22 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
7.9g finomliszt29 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
13.9g málnalekvár39 kcal
-
13.9g cseresznyelekvár39 kcal
-
7.9g fehér csokoládé43 kcal
-
19.9g mascarpone80 kcal
-
7.9g habtejszín23 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
Díszítéshez
-
1.2g fehér csokoládé6 kcal
-
2g málna1 kcal
-
2g áfonya1 kcal
Összesen
299
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 715.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.6 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
Összesen
755
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 131.9 g
Zsír
-
Összesen 380.4 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1711 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7158.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 1883 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 2853 mg
-
Nátrium 2003 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 895.9 g
-
Cukor 590 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 763.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1201 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 364 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 1340 mg
-
Retinol - A vitamin: 1188 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2092 micro
Összesen
7546
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
2 evőkanál víz
-
10 púpozott ek finomliszt
-
10 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
350 g málnalekvár
-
350 g cseresznyelekvár
-
20 dkg fehér csokoládé
-
500 g mascarpone
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
Díszítéshez
-
3 dkg fehér csokoládé
-
5 dkg málna
-
5 dkg áfonya
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből és a vízből a cukorral habot verünk.
- A keményre vert tojásfehérjéhez óvatosan hozzákeverjük a tojássárgákat és a liszttel elkevert sütőport.
- A masszából kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, 30x40 cm-es tepsiben 180 fokon egyenként kb. 30 perc alatt két lapot sütünk.
A töltelékhez
- A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd óvatosan adagolva belekeverjük a mascarponét.
- A tejszínt habbá verjük, majd habverővel összedolgozzuk a csokis krémmel, közben a zseléfixet is belekeverjük.
- Mindkét piskóta egyik oldalát megkenjük lekvárral, majd a lekváros oldalak közé kenjük a krém felét.
- A krém másik felével bevonjuk a süteményt.
Díszítéshez
- Kijelöljük a tetszés szerinti méretű szeleteket (én 4-4,5 cm oldalú kockákra szoktam vágni), a közepükre habzsákból rózsákat nyomunk, amelyekbe beleültetjük a gyümölcsöket, végül zöldséghámozóval felforgácsolt fehér csokival szórjuk meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2183
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 17.
Ajánló
Bármilyen piros bogyós gyümölcsből főzött lekvárral vagy dzsemmel készíthetjük, a házilag főzöttekkel a legfinomabb. A málnán és áfonyán kívül díszíthetjük eperrel és szederrel is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
ibissz
8 recept
Ez a süti mások receptjeinek a felhasználásával lett a saját szájízünknek megfelelően kikísérletezve. Nagyon nagy sikere lett, most már rendszeresen készítem, van, hogy tortának is, olyan gyümölccsel és lekvárral, amihez éppen kedvünk van.