Mascarponés citromtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
18g tojás23 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g narancslé1 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
3 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
17g növényi tejszín42 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
6 kcal
-
14g citrom2 kcal
-
17g növényi tejszín42 kcal
-
1g cukorgyöngy3 kcal
Összesen
247
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
220g tojás277 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g narancslé8 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
76 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
Összesen
2969
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
17.4g tojás22 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g narancslé1 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
2.2g porcukor9 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
3.2g citromlé1 kcal
-
15.8g növényi tejszín40 kcal
-
19.8g mascarpone80 kcal
-
1.6g tejszínízű pudingpor6 kcal
-
13.4g citrom2 kcal
-
15.8g növényi tejszín40 kcal
-
0.8g cukorgyöngy3 kcal
Összesen
236
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
247
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 61.3 g
Zsír
-
Összesen 213.9 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 728 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1277 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.3 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 287.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 312 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 583 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1019 micro
Összesen
2969
kcal
- 8% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
4 ek finomliszt
-
4 ek cukor
-
1 csipet só
-
2 evőkanál narancslé
-
4 ek narancshéj
-
1 csapott ek vaníliás cukor
-
4 ek porcukor
-
1 db citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 dl növényi tejszín
-
250 g mascarpone
-
2 ek tejszínízű pudingpor
-
1 db citrom
-
2 dl növényi tejszín
-
1 ek cukorgyöngy
Elkészítés
- A szokásos módon piskótát készítünk, a tojásokat szétválasztjuk.
- Egy robotgépbe üstjébe beleöntjük a tojásfehérjét, csipet sóval felverjük kemény habbá a cukor felével, apránként adagolva hozzá.
- A sárgáját habverővel kikavarjuk , felverjük a cukorral , a narancs levével és reszelt héjával, vaníliás cukorral.
- A habosra felvert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd a tojás fehérjéből a negyeded beleforgatjuk, fellazítjuk a piskótatésztát.
- Majd apránként hozzáadjuk a maradék tojásfehérjehabot, laza körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába.
- Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kikenünk olajjal, az alját sütőpapírral béleljük, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk, megveregetjük, hogy egyenletes legyen és hogy kijöjjön a levegő.
- 180 c sütőbe toljuk 25-30 percre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
- Rácson hagyjuk kihűlni.
- Amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a krémet.
- A mascarponét a porcukorral és a pudinggal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét, ezzel is elkeverjük.
- A tejszínhabot felverjük kemény habbá, a felét beforgatjuk a mascarponéba.
- Ha kihűlt a a piskóta, akkor késsel körbevágjuk, kivesszük a formából, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt.
- Recés késsel felvágjuk három lapra.
- Tányérra rakjuk az első tortakarikát, megkenjük a citromkrémmel, majd befeküdjük a második lappal, ugyanígy járunk el.
- Végezetül befedjük a tortát a harmadik lappal, ezt is megkenjük krémmel, de vékonyabban.
- A felvert tejszínt csillagcsöves habzsákba szedjük, és kidíszítjük vele a tortát. Citrommal, dekorcukorral, díszítjük.
- 2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém és összeérjenek az ízek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 20.
Receptjellemzők
Szekeres Lajosné Klári
120 recept
Nagyon finom.