r
Nosalty Logó

Mascarponés citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Mascarponés citromtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    213.9 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 2969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

  1. A szokásos módon piskótát készítünk, a tojásokat szétválasztjuk.
  2. Egy robotgépbe üstjébe beleöntjük a tojásfehérjét, csipet sóval felverjük kemény habbá a cukor felével, apránként adagolva hozzá.
  3. A sárgáját habverővel kikavarjuk , felverjük a cukorral , a narancs levével és reszelt héjával, vaníliás cukorral.
  4. A habosra felvert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, majd a tojás fehérjéből a negyeded beleforgatjuk, fellazítjuk a piskótatésztát.
  5. Majd apránként hozzáadjuk a maradék tojásfehérjehabot, laza körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába.
  6. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kikenünk olajjal, az alját sütőpapírral béleljük, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk, megveregetjük, hogy egyenletes legyen és hogy kijöjjön a levegő.
  7. 180 c sütőbe toljuk 25-30 percre, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  8. Rácson hagyjuk kihűlni.
  9. Amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a krémet.
  10. A mascarponét a porcukorral és a pudinggal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét, ezzel is elkeverjük.
  11. A tejszínhabot felverjük kemény habbá, a felét beforgatjuk a mascarponéba.
  12. Ha kihűlt a a piskóta, akkor késsel körbevágjuk, kivesszük a formából, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt.
  13. Recés késsel felvágjuk három lapra.
  14. Tányérra rakjuk az első tortakarikát, megkenjük a citromkrémmel, majd befeküdjük a második lappal, ugyanígy járunk el.
  15. Végezetül befedjük a tortát a harmadik lappal, ezt is megkenjük krémmel, de vékonyabban.
  16. A felvert tejszínt csillagcsöves habzsákba szedjük, és kidíszítjük vele a tortát. Citrommal, dekorcukorral, díszítjük.
  17. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém és összeérjenek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 0
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarponés citromtorta
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Nagyon finom.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...