r
Nosalty Logó

Mascarpone-s pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarpone-s pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 1350 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 5397 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 343 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3120 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    1850 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    751 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 1350 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    414.6 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12480.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2709 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1973 mg
  • Nátrium
    7399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3003 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1412 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 5397 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kimért lisztet morzsoljuk el a margarinnal, és tegyük bele a reszelt sajtot is, majd a sót és a krémsajtot is, valamint a tojások sárgáját. Végül a megkelt élesztőt.
  2. Kezdjük összeállítani a pogácsát, ha kemény lenne, tegyünk bele tejfölt. Igazi ruganyos tésztát kapunk belőle. Gyúrjuk össze, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.
  3. Ha kész, akkor tegyük vissza a tálba, és fedjük le folpck-kal, és terítsük le tiszta konyharuhával. Tegyük 1 éjszakára a hűtőbe, had pihenjen. (ne a mélyhűtő részbe)
  4. Másnap, mikor elővesszük a hűtőből, tegyük deszkára, és nyújtsuk ki 1 ujjnyi vastagra, írdaljuk be kockásra, és kenjük meg tejes, tojásos keverékkel. Szorjuk meg reszelt sajttal, de lehet kömény- vagy szezámmag is.
  5. Szaggassuk ki, és sütőpapírral leterített tepsibe tegyük, majd meleg helyen kelesszük kb. 1 ótán át.
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és mikor megkelt a pogácsa, tedgyüka sütőbe. 5-6 perc után mérsékeljük a sütő hőjét 150 fokra. Ezt azért tegyük, hogy ne égjen meg a sajt apogácsánk tetején.
  7. A sütési idő 30-35 perc, de látjuk, mikor szép aranysárga a pogácsánk, akkor kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14228
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 25.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, mert igazi borkorcsolya.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lehet, hogy már más is elkészítette másképpen, de én nem tudtam, mit kezdjek a krémsajttal. Nálunk nem mennek az édes mascarpone-s dolgok. Őszintén meg írom nekem ebből dupla mennyiség kell.mert a gyerekeim igen szeretik és nem keményedik meg másnapra sem a pogácsa állaga. Nagyon szeretik teával és "kecsöppel" is. Tudom, nem így kellene írni a "kecsöp" szót, de nézd el, kérlek, Magyarországon élek, ez szebb, mint ahogy írni kellene. (Talán szebb lett volna, ha azt írom, házilag előállított fűszeres paradicsom süritmény!)

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...