Márványos sütemény házi mandarinlekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vivesz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
63g vaj448 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
63g tej35 kcal
-
88g finomliszt319 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
17 kcal
-
25g mandarin10 kcal
A mandarinlekvárhoz
-
200g mandarin78 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
125g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2g gyömbér1 kcal
Összesen
1803
kcal
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
250g vaj1793 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
250g tej140 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
3g rumaroma0 kcal
-
68 kcal
-
100g mandarin39 kcal
A mandarinlekvárhoz
-
800g mandarin314 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
500g víz0 kcal
-
600g cukor2322 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
6g gyömbér5 kcal
Összesen
7210
kcal
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
7.4g vaj53 kcal
-
7.4g cukor28 kcal
-
7.4g tej4 kcal
-
10.3g finomliszt38 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.1g vaníliaaroma0 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
0.1g rumaroma0 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
2.9g mandarin1 kcal
A mandarinlekvárhoz
-
23.6g mandarin9 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
14.7g víz0 kcal
-
17.7g cukor68 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.2g gyömbér0 kcal
Összesen
211
kcal
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 59 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 314 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1516.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 425 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 592 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 310 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 330.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 562 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 497 micro
-
α-karotin 168 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 682 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 493 micro
Összesen
1803
kcal
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 81.6 g
Zsír
-
Összesen 235.9 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6066.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 1700 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 348 mg
-
Foszfor 2369 mg
-
Nátrium 1431 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1240 g
-
Cukor 932 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1321 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2246 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 186 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 726 mg
-
Retinol - A vitamin: 1987 micro
-
α-karotin 673 micro
-
β-karotin 1428 micro
-
β-crypt 2729 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1970 micro
Összesen
7210
kcal
- 3% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 80 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g vaj
-
250 g cukor
-
250 ml tej
-
350 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
4 db tojás
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A mandarinlekvárhoz
-
800 g mandarin
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
5 dl víz
-
600 g cukor
-
1 csipet szerecsendió
-
fahéj ízlés szerint
-
1 db szegfűszeg
-
1 cm gyömbér
Elkészítés
A tésztához
- A lekvárt érdemes a fogyasztás előtti nap elkészíteni, így most azzal kezdeném. A mandarinok felét (400 g) megpucoljuk, félbevágjuk (ha találunk magot, kiszedjük). A másik félét közben héjastól szódabikarbónás vízben alaposan megtisztítjuk. Végüket vékonyan levágjuk, majd 3-ba szeljük. A mandarinokat egy lábasba tesszük, felöntjük a vízzel, majd feltesszük főni. Amíg felforr nagy, utána kis lángon rotyogtatjuk. A fél citrom kifacsart levét hozzáöntjük, a fűszereket beleszórjuk, a gyömbért belereszeljük. 45 percig főzzük. Utána beletesszük a cukrot, és nagy lángon még 30 percig tovább főzzük, majd kiszedjük a szegfűszeget és összeturmixoljuk. Ha nem szeretnénk tartósítani, akkor hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőben tároljuk.
- A sütihez a sütőt 175 fokra előmelegítjük. A vajat a cukorral, rumaromával és vanília aromával habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Egy másik edényben a lisztet összekeverjük a sütőporral. A tejet és a lisztet (szitálva) felváltva hozzáadjuk a masszánkhoz. Belereszeljük az alaposan megmosott mandarin héját.
- Egy másik edényben kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. Majd óvatosan beleforgatjuk a masszánkba. A felét kiszedjük, és hozzákeverjük a kakaóport.
- Kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük felváltva a 2 féle tésztát. Először a fehérnek a felét, majd a csokisnak a felét, és egy villa segítségével "beletúrunk" (ettől lesz szép márványos), ezt a folyamatot megismételjük.
- 175 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1426
- Feltöltés dátuma: 2018. december 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vivesz
32 recept
Szerencsésnek érzem magam, mert Olaszországban élek, és kiváló minőségű mandarint lehet kapni. Emiatt nagyon sok receptembe beillesztem, és még egy egyszerű süteménynek is feldobja az ízvilágát.