r
Nosalty Logó

Márvány kocka ribizlis joghurthabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Márvány kocka ribizlis joghurthabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

márványos tészta

joghurthab

Összesen 649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

márványos tészta

joghurthab

Összesen 3245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír

márványos tészta

joghurthab

Összesen 202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1193.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 649 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5968.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1712 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    2442 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.6 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    843.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 3245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

márványos tészta

joghurthab

Elkészítés

márványos tészta

  1. A 3 tojást a cukorral jól összeturmixoljuk, amíg ki nem fehéredik. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sót, majd a sütőporos lisztet. Alaposan összedolgozzuk, amíg jó sima tésztát nem kapunk. Elfelezzük a masszát, és egyik felébe keverjük a kakaóport.
  2. A sütőpapíros tepsibe beleöntjük a fehér masszát, majd erre halmokat teszünk egy kanállal a kakaós részből. Egy villával belehúzogatunk csíkokat. 200 fokon megsütjük, végezzünk tűpróbát!
  3. A gyümölcsöt leszárazzuk, megmossuk. Pürésítjük, és átszűrjük a magoktól. A tiszta ribizlipépet gyenge tűzre tesszük, és az étkezési keményítővel besűrítjük.
  4. A joghurtból elveszünk három evőkanálnyit, és a zselatint kis lángon felolvasztjuk, langyosan jól elkeverjük, csomómentesre. Forralni nem szabad!! Majd a többi joghurthoz öntjük a ribizlipépet és a zselatinos keveréket, mindezt jól összekeverjük, habosítjuk (gépi mixerrel könnyebb). Édesítjük tetszés szerint a folyékony ízesítővel.
  5. A megsült süteményről lehúzzuk a sütőpapírt. Visszatesszük a tepsibe, és ráöntjük a joghurtos krémet. Hagyjuk megdermedni. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1383
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 19.

Ajánló

Ha délután készítjük el, akkor másnapra jól megdermed!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerintem nem csak ízben, de látványban is csábító ez a sütemény. Ha saját ribizliből készítjük, akkor csak a kertbe kell menni érte, de a piacokon is árulnak.....

Hozzávalók

márványos tészta

joghurthab

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...