Márton-napi libavacsora
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
A libacombokhoz
-
400g libacomb772 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38g libazsír338 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
13g ecet2 kcal
A párolt káposztához
-
375g vöröskáposzta93 kcal
-
5g só0 kcal
-
13g libazsír113 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g köménymag0 kcal
-
13g ecet2 kcal
A burgonyához
Összesen
1521
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
A libacombokhoz
-
1600g libacomb3087 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g libazsír1350 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
50g ecet9 kcal
A párolt káposztához
-
1500g vöröskáposzta372 kcal
-
20g só0 kcal
-
50g libazsír450 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
3g köménymag0 kcal
-
50g ecet9 kcal
A burgonyához
Összesen
6082
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
A libacombokhoz
-
38.1g libacomb74 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.6g libazsír32 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
1.4g fokhagyma2 kcal
-
1.2g ecet0 kcal
A párolt káposztához
-
35.7g vöröskáposzta9 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
1.2g libazsír11 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.1g vöröshagyma0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.1g köménymag0 kcal
-
1.2g ecet0 kcal
A burgonyához
Összesen
145
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 40.6 g
Zsír
-
Összesen 126.5 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3223.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 666 mg
-
Nátrium 2181 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 509.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2012 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 999 micro
Összesen
1521
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 162.4 g
Zsír
-
Összesen 506 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 279 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 866 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12895.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 847 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 458 mg
-
Foszfor 2664 mg
-
Nátrium 8725 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.8 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2039.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 813 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 823 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 482 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8048 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 3997 micro
Összesen
6082
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
145
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A libacombokhoz
-
4 db libacomb
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
15 dkg libazsír
-
1 db vöröshagyma
A párolt káposztához
-
1.5 kg vöröskáposzta
-
2 dkg só
-
5 dkg libazsír
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 db vöröshagyma
-
4 dkg cukor
-
2.5 g köménymag
A burgonyához
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
-
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A libacombokhoz
- A libacombokat sózzuk, borsozzuk, majd a libazsír nagy részével kenjünk ki egy beáztatott cserépedényt. Öntsünk bele kevés vizet, majd tegyük bele a combokat, 1 db tisztított, negyedekre vágott vöröshagymát, a felezett fokhagymát, fedjük le, és tegyük a sütőbe. Állítsuk a hőmérsékletet 180 C fokra, és süssük kb. 1,5 órán keresztül.
- A cserépedény tetejét a sütési idő elteltével vegyük le, és süssük még kb. negyedórát a combokat, amíg szép piros színt kapnak.
A párolt káposztához
- Készítsük el a párolt káposztát. A káposztát gyaluljuk, vagy vágjuk vékony csíkokra.
- Sózzuk be 2 dkg sóval, és hagyjuk fél órát állni.
- Egy fél vöröshagymát vágjunk finomra. Kevés zsíron karamellizáljuk a cukrot, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát. Szórjuk bele a köménymagot, és gyorsan pirítsuk át.
- Adjuk hozzá a kinyomkodott káposztát, pároljuk lassú tűzön. Ha a káposzta puhul, adjuk hozzá az ecetet és lassan pároljuk készre.
A burgonyához
- A burgonyákat mossuk meg, és karikázzuk fel kb. 0,5 cm vastag szeletekre.
- Tegyük őket sütőlemezre, sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá fűszerpaprikát, majd öntsük meg olívaolajjal, hogy minden szelet olajos legyen. Jól forgassuk össze, és tegyük félre kicsit állni.
- Ha a libacombok elkészültek, állítsuk a sütőt a legmagasabb fokozatra, és tegyük be a szeletelt burgonyákat.
- Kb. 20 perc alatt készül el, közben időnként forgassuk át, hogy a szeletek ne ragadjanak le. Ha elkészültünk a sütéssel adjunk a szeletekhez 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, és jól forgassuk össze.
- Tálaljuk a combokat a párolt káposztával, és a burgonyákkal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 105 perc
- Receptkönyvben: 414
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 83
- Össznézettség: 123516
- Feltöltés dátuma: 2010. november 15.
Ajánló
Vasárnapi ebédnek is tökéletesen beillik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Klasszikus libasült, a burgonyaköret kivételével hagyományos módon.