r
Nosalty Logó

Márton-napi libavacsora

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Márton-napi libavacsora
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A libacombokhoz

A párolt káposztához

A burgonyához

Összesen 1521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A libacombokhoz

A párolt káposztához

A burgonyához

Összesen 6082 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A libacombokhoz

A párolt káposztához

A burgonyához

Összesen 145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    126.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3223.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    2181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2012 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 1521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    162.4 g

Zsír

  • Összesen
    506 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    279 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12895.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    2664 mg
  • Nátrium
    8725 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.8 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2039.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    823 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    482 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8048 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    3997 micro
Összesen 6082 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 145 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A libacombokhoz

A párolt káposztához

A burgonyához

Elkészítés

A libacombokhoz

  1. A libacombokat sózzuk, borsozzuk, majd a libazsír nagy részével kenjünk ki egy beáztatott cserépedényt. Öntsünk bele kevés vizet, majd tegyük bele a combokat, 1 db tisztított, negyedekre vágott vöröshagymát, a felezett fokhagymát, fedjük le, és tegyük a sütőbe. Állítsuk a hőmérsékletet 180 C fokra, és süssük kb. 1,5 órán keresztül.
  2. A cserépedény tetejét a sütési idő elteltével vegyük le, és süssük még kb. negyedórát a combokat, amíg szép piros színt kapnak.

A párolt káposztához

  1. Készítsük el a párolt káposztát. A káposztát gyaluljuk, vagy vágjuk vékony csíkokra.
  2. Sózzuk be 2 dkg sóval, és hagyjuk fél órát állni.
  3. Egy fél vöröshagymát vágjunk finomra. Kevés zsíron karamellizáljuk a cukrot, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát. Szórjuk bele a köménymagot, és gyorsan pirítsuk át.
  4. Adjuk hozzá a kinyomkodott káposztát, pároljuk lassú tűzön. Ha a káposzta puhul, adjuk hozzá az ecetet és lassan pároljuk készre.

A burgonyához

  1. A burgonyákat mossuk meg, és karikázzuk fel kb. 0,5 cm vastag szeletekre.
  2. Tegyük őket sütőlemezre, sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá fűszerpaprikát, majd öntsük meg olívaolajjal, hogy minden szelet olajos legyen. Jól forgassuk össze, és tegyük félre kicsit állni.
  3. Ha a libacombok elkészültek, állítsuk a sütőt a legmagasabb fokozatra, és tegyük be a szeletelt burgonyákat.
  4. Kb. 20 perc alatt készül el, közben időnként forgassuk át, hogy a szeletek ne ragadjanak le. Ha elkészültünk a sütéssel adjunk a szeletekhez 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, és jól forgassuk össze.
  5. Tálaljuk a combokat a párolt káposztával, és a burgonyákkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 105 perc
  • Receptkönyvben: 414
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 83
  • Össznézettség: 123516
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 15.

Ajánló

Vasárnapi ebédnek is tökéletesen beillik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Márton-napi libavacsora
Kornél 167 recept

Klasszikus libasült, a burgonyaköret kivételével hagyományos módon.

Hozzávalók

A libacombokhoz

A párolt káposztához

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...