r
Nosalty Logó

Marsalai Szent Jakab kagyló

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sajtospiritos
Marsalai Szent Jakab kagyló
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1097
Kalória
51.3g
Fehérje
122.6g
Szénhidrátok
35g
Zsír
244.9g
Víz
125.7g
Koleszterin
6.4g
Rost
23.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1097 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2193 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3353.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    1496 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    244.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1598 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1097 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6706.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    1371 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    2993 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    489.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    784 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3197 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 2193 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

  1. A kagylókra mehet kis só, bors, majd egy serpenyőben kevés vajban mindkét oldalát megsütjük. Kivesszük és félrerakjuk.
  2. A maradék vajban megsütjük a hagymát, paprikát. Pár perccel később a szétnyomkodott szardellát. Mehet rá a bor, ekkor magasabb fokozaton elforraljuk felére, majd mehet bele a fokhagyma.
  3. A végén öntsünk rá alaplevet, majd ismét sűrűbbre forraljuk. Végén pedig visszatesszük bele a kagylókat.
  4. Tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Tudom, sokan nem szeretik a tengeri herkentyűket, de ez a kagyló elképesztően finom és zamatos ízt ad a szicíliai borokkal. Érdemes kipróbálni, és egy romantikus vacsorához páratlan kísérő.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!