r
Nosalty Logó

Marokkói marharagu

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Loukoumades
Marokkói marharagu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hús előkészítéséhez

A raguhoz

Összesen 752 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hús előkészítéséhez

A raguhoz

Összesen 4521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A hús előkészítéséhez

A raguhoz

Összesen 84 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2192.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    1246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    389 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2132 micro
  • β-karotin
    5501 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3634 micro
  • Lut-zea
    2916 micro
Összesen 752 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    322.4 g

Zsír

  • Összesen
    177.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13153.7 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    345 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    823 mg
  • Foszfor
    3758 mg
  • Nátrium
    7475 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.9 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    2334 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3282 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2652 micro
  • Kolin:
    1431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12794 micro
  • β-karotin
    33005 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21801 micro
  • Lut-zea
    17499 micro
Összesen 4521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    408 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A raguhoz

Elkészítés

A hús előkészítéséhez

  1. A húst nagyon vékony szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk.
  2. Ezután lisztben megforgatjuk őket és olajban gyorsan megsütjük mindkét oldalukat.
  3. 2-3 sárgarépát, 2 paradicsomot és a hagymát robotgépben pürésítjük, majd ezt a keveréket egy evőkanál olaj hozzáadása után néhány percig kis lángon főzzük,aztán paprikával fűszerezzük.
  4. Nagy lábasba tesszük a hússzeleteket és felöntjük a paradicsompürével elkevert zöldséglevessel.
  5. Az edényt lefedjük és fél óráig főzzük a húst.
  6. Utána fokozatosan hozzáadjuk a zöldségeket: először a csicseriborsót, a vékony karikákra vágott répát és az apróra vágott hagymát, pár perc múlva a pürésített zöldségeket, a cukkínit és a kockára vágott paradicsomot. Innentől már csak pár percig főzzük. (Különben a paradicsom és a cukkíni nagyon szétfő.)
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14865
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 13.

Ajánló

Kuszkusszal tálaljuk és apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük. Marhahús helyett csirkéből is el lehet készíteni. Az étel mediterrán jellege és a kuszkusz miatt egy kis menta hozzáadása a végén még autentikusabbá teszi az ételt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marokkói marharagu
Loukoumades 7 recept

A Fakanál honlapján találtam ezt a receptet, és azonnal az anno Franciaországban elfogyasztott finom kuszkuszos ételek jutottak eszembe.

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...