Marinált sült csirke
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
pussycat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sülthöz
-
375g csirke548 kcal
A marinade-hoz
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
13g szójaszósz8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
655
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sülthöz
-
1500g csirke2193 kcal
A marinade-hoz
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
50g szójaszósz30 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2616
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
A sülthöz
-
92.2g csirke135 kcal
A marinade-hoz
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
-
3.1g szójaszósz2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
160
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.9 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1437.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 396 mg
-
Nátrium 905 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 184 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
655
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 195.7 g
Zsír
-
Összesen 196.7 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 765 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5750.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1582 mg
-
Nátrium 3619 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 735.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 422 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 71 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 632 mg
-
Retinol - A vitamin: 418 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
2616
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
160
kcal
Hozzávalók
A sülthöz
-
1.5 kg csirke
A marinade-hoz
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 tk mustár
-
50 ml szójaszósz
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
A sülthöz
- A csirkét a"spachtcock" módszerrel előkészítjük. A "spachtcock" módszer egyfajta előkészületet jelent a csirke sütéséhez. Mégpedig úgy, hogy a csirkét a hasára fektetjük, és egy konyhai ollóval a gerincét kivágjuk. A püspökfalattól kiindulva egészen a nyakáig végigvágjuk. Egy kb. 2 cm-es csíkot kapunk, amit nem kell eldobni, azt is megsütjük. Az így kapott csirkét visszafektetjük a hátára és a combokat és szárnyakat előrefordítjuk. A mellénél jó erősen megroppantjuk, lelapítjuk. Így a csirke összes bőrös része felül lesz, és szépen egyenletesen, pirosra, ropogósra sül. Amint a képen is látható a kivágott gerincet a püspökfalattal együtt (ami az én tányéromban fog landolni) szintén megsütöttem. De persze ez ízlés dolga, én imádom!
- A marinade hozzávalóit összekeverjük egy akkora tálban, hogy a csirke is beleférjen, és a csirkét jól bedörzsöljük vele. Letakarva a hűtőbe tesszük minimum egy órára.
- A sütőt 200 fokra bemelegítjük.
- A csirkét egy tepsibe vagy jénaiba fektetve ráöntjük a marinade-et.
- Betoljuk a sütőbe, a hőmérsékletet azonnal lecsökkentjük 170 fokra, és kb. 2 óra hosszat sütjük, időnként a levével locsolgatva, amíg szép piros nem lesz.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 253
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 35760
- Feltöltés dátuma: 2012. december 12.
Ajánló
Sült krumplival vagy rizskörettel tetszés szerint tálalható. Bármilyen saláta illik hozzá. Könnyen elkészíthető, nem macerás étel, amíg sül, elkészíthetjük a köretet is meg a salátát is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
pussycat
150 recept
A "spachtcock" módszert egy TV főzőműsorban láttam. Nagyon szeretem alkalmazni akkor is, ha nem marinált csirkét sütök, hanem csak simán vagy esetleg töltve a bőre alá. Jó módszernek tartom, mert sosem szerettem azt, hogy a sült csirke háta mindig tocsogott az olajban, és nem lett ropogós.