r
Nosalty Logó

Marharolád zöldfűszeres tésztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
A tetovált lány
Marharolád zöldfűszeres tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Roládhoz

Szafthoz

Tésztához

Összesen 972 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Roládhoz

Szafthoz

Tésztához

Összesen 3888 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Roládhoz

Szafthoz

Tésztához

Összesen 145 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1744.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2096 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    1120 micro
Összesen 972 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    192.9 g

Zsír

  • Összesen
    198.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6977 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    395 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    2396 mg
  • Nátrium
    3237 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    818 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    815 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2478 micro
  • β-karotin
    8386 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    2302 micro
  • Lut-zea
    4480 micro
Összesen 3888 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    88 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Roládhoz

Szafthoz

Tésztához

Elkészítés

Roládhoz

  1. A marhaszeleteket fél centisre klopfoljuk, sóval és frissen őrölt borssal meghintjük.
  2. Ráfektetjük a bacon-szeleteket, vékonyan rájuk karikázzuk a hagymákat, az uborkát gyufametéltre vágjuk, ezt is rátesszük. Végül megszórjuk pirospaprikával.
  3. A hosszabbik széleket felhajtjuk, az egyik rövid oldalnál kezdve feltekerjük. Hústűvel összefogjuk, vagy formára kötözzük, megforgatjuk a lisztben.
  4. Az olajat felforrósítjuk, a roládok minden oldalát elősütjük, majd kivesszük.
  5. A sárgarépát, zellert, fehérrépát és a fokhagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  6. Beleszórjuk a húsok helyére, jól lepirítjuk.
  7. Hozzákeverjük a paradicsompürét, ezt is kevergetjük, míg kicsit megbarnul. Ekkor felöntjük az alaplével és a vörösborral, beledobjuk a kakukkfűágat. Visszatesszük a roládokat, és időnként megforgatva puhára pároljuk (kb. másfél-két óra). Ha elfogyna a folyadék, vízzel pótoljuk.
  8. Közben a bazsalikomot az olívaolajjal és egy nagy csipet sóval összeturmixoljuk (hűtőben nagyon sokáig eláll). A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és összeforgatjuk 4-5 ek bazsalikomos olajjal.
  9. Tálaláskor a roládokat óvatosan felkarikázzuk, elrendezzük a zöldfűszeres tésztán.
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2325
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marharolád zöldfűszeres tésztával
A tetovált lány 37 recept

Amikor a szakácstanfolyamra gyakoroltam a vizsgaételeket, beszereztem némi felsált, hogy tudjam, milyen az íze, hogy "viselkedik". Ez lett belőle :)

Hozzávalók

Roládhoz

Szafthoz

Tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...