r
Nosalty Logó

Marharolád barna mártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szimran
Marharolád barna mártással
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1100
Kalória
45.8g
Fehérje
16.3g
Szénhidrátok
93.1g
Zsír
261.7g
Víz
233.3g
Koleszterin
3.1g
Rost
4.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1100 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4401 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    261.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3524 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 1100 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    183.4 g

Zsír

  • Összesen
    372.3 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5742.3 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1987 mg
  • Nátrium
    2896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1046.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1383 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    14095 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2922 micro
Összesen 4401 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    195 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. A marhaszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megkenjük a mustárral. Az egyik vöröshagymát, füstölt szalonnát apróra daraboljuk. A hússzeletek szélesebb oldalára halmozzuk őket, és szorosan feltekerjük, majd egy fogvájóval rögzítjük a roládokat.
  2. Feldaraboljuk a répát és zellert. Egy lábosban zsiradékot (maradék szalonnát) hevítünk, és megdinszteljük rajta a hagymát, fokhagymát. A roládok oldalait is megpirítjuk. Hozzárakjuk a répát, zellert is. Annyi zöldség alaplével öntsük fél, hogy ellepje a roládokat. Fedjük le, és lassú tűzön 1 és fél - 2 óra hosszat főzzük.
  3. Mikor már elég puha a hús, vegyük őket ki, és tegyük félre. A mártást szűrjük át a zöldségdaraboktól, és tegyük vissza a tűzhelyre, ízlés szerint fűszerezzük, ha szeretnénk, egy kevés Creme Fraiche- el gazdagíthatjuk (önthetünk hozzá egy kevés vörösbort is). A roládokat locsoljuk meg bőségesen a szósszal, és szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Hagyományos családi recept, a vasárnapi ebédek kedvelt fogása nálunk. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!