Marhapörkölt 3. - "tető alatt"
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Tábori József
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A pörkölthez
-
417g marhalábszár533 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
23 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
46g lecsó19 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A nokedlihez
-
28g tojás35 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
33g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g sertészsír23 kcal
Összesen
961
kcal
- 17% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A pörkölthez
-
2500g marhalábszár3200 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
275g lecsó113 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A nokedlihez
-
165g tojás208 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
5758
kcal
- 17% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
A pörkölthez
-
61.9g marhalábszár79 kcal
-
8.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.4g mangalica zsír3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
6.8g lecsó3 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A nokedlihez
-
4.1g tojás5 kcal
-
12.4g finomliszt45 kcal
-
4.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g sertészsír3 kcal
Összesen
141
kcal
- 17% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.4 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1673.2 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 1007 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 415.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
961
kcal
- 17% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 620.7 g
Zsír
-
Összesen 145.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10039.1 g
-
Cink 180 mg
-
Szelén 660 mg
-
Kálcium 757 mg
-
Vas 67 mg
-
Magnézium 515 mg
-
Foszfor 6039 mg
-
Nátrium 1814 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 438.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 2494 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 85 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 150 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 461 micro
-
Kolin: 516 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 835 micro
Összesen
5758
kcal
- 17% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
A pörkölthez
-
2.5 kg marhalábszár
-
4 közepes fej vöröshagyma
-
1 ek mangalica zsír
-
4 gerezd fokhagyma
-
275 g lecsó
-
2 kk fűszerpaprika
-
2 db babérlevél
-
1 csipet köménymag
-
4 db borókabogyó
-
majoranna ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
A nokedlihez
Elkészítés
A pörkölthez
- A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a 2x2 centis kockára vágott húst, sózzuk és megfuttatjuk a hagymás zsíron (addig pároljuk, míg minden oldala "kifehéredik"). Hozzáadjuk a lecsót és a fűszereket -kömény, borókabogyó, babérlevél, 1 kk paprika, az apróra vágott fokhagyma felét és egy csipet majorannát. (Nem szabad erős tűzön főzni, csak "peszeregtetni!!!)
- Főzés közben a levét folyamatosan pótoljuk, ne egyszerre, hanem mindig csak egy kicsit.
- 2/3 fővésnél adjuk hozzá a fennmaradt fűszereket, és főzzük készre.
- Nokedli elkészítése:
- Tálba belerakunk 2-3 ek lisztet, beleütjük a tojásokat, hozzáadunk egy nagycsipet sót és 1 dl-vizet. Simára keverjük, hozzáadunk még 1 dl-vizet és annyi lisztet, amennyit felvesz.
- Az egészet simára kikeverjük, jó sűrű masszát kell kapnunk! Egy fazékban felrakunk vizet forrni, sózzuk, és egy kis olajat öntünk bele.
- A nokedlit ebbe a zubogó vízbe szaggatjuk, Ha megfőtt, egy jénaiba szedjük, amibe előzőleg rakunk 1 kk zsírt, és az egészet jól összekeverjük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 165
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 85
- Össznézettség: 120816
- Feltöltés dátuma: 2010. március 07.
Ajánló
Uborkasalátával tudom ajánlani, bár tudom, ez télvíz idején nem az igazi, de majd nyáron!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tábori József
18 recept
Azért adtam a "tető alatt" nevet, mert ez bent készült a gáztűzhelyen. Ha lehet, és az idő engedi, én inkább bográcsban, szabad tűzön szeretem főzni, az az igazi. (Ma ez nem jött össze.)