r
Nosalty Logó

Marhapörkölt 3. - "tető alatt"

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Tábori József
Marhapörkölt 3. - "tető alatt"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pörkölthez

A nokedlihez

Összesen 961 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pörkölthez

A nokedlihez

Összesen 5758 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A pörkölthez

A nokedlihez

Összesen 141 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1673.2 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 961 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    620.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10039.1 g
  • Cink
    180 mg
  • Szelén
    660 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    6039 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2494 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    150 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 5758 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

A pörkölthez

A nokedlihez

Elkészítés

A pörkölthez

  1. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a 2x2 centis kockára vágott húst, sózzuk és megfuttatjuk a hagymás zsíron (addig pároljuk, míg minden oldala "kifehéredik"). Hozzáadjuk a lecsót és a fűszereket -kömény, borókabogyó, babérlevél, 1 kk paprika, az apróra vágott fokhagyma felét és egy csipet majorannát. (Nem szabad erős tűzön főzni, csak "peszeregtetni!!!)
  2. Főzés közben a levét folyamatosan pótoljuk, ne egyszerre, hanem mindig csak egy kicsit.
  3. 2/3 fővésnél adjuk hozzá a fennmaradt fűszereket, és főzzük készre.
  4. Nokedli elkészítése:
  5. Tálba belerakunk 2-3 ek lisztet, beleütjük a tojásokat, hozzáadunk egy nagycsipet sót és 1 dl-vizet. Simára keverjük, hozzáadunk még 1 dl-vizet és annyi lisztet, amennyit felvesz.
  6. Az egészet simára kikeverjük, jó sűrű masszát kell kapnunk! Egy fazékban felrakunk vizet forrni, sózzuk, és egy kis olajat öntünk bele.
  7. A nokedlit ebbe a zubogó vízbe szaggatjuk, Ha megfőtt, egy jénaiba szedjük, amibe előzőleg rakunk 1 kk zsírt, és az egészet jól összekeverjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 163
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 120597
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 07.

Ajánló

Uborkasalátával tudom ajánlani, bár tudom, ez télvíz idején nem az igazi, de majd nyáron!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marhapörkölt 3. - "tető alatt"
Tábori József 18 recept

Azért adtam a "tető alatt" nevet, mert ez bent készült a gáztűzhelyen. Ha lehet, és az idő engedi, én inkább bográcsban, szabad tűzön szeretem főzni, az az igazi. (Ma ez nem jött össze.)

Hozzávalók

A pörkölthez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...