r
Nosalty Logó

Marhahúsos töltött palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
GyurÍnyenc
Marhahúsos töltött palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 1677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 6702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1634.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 1677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158 g

Zsír

  • Összesen
    455.1 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    201 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6538.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    902 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1757 mg
  • Nátrium
    3251 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    164 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    621 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1220 micro
Összesen 6702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    98 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt fűszerköménnyel.
  2. Mikor már háromnegyedig megpuhult a hús, ízesítjük zúzott fokhagymával, zöldpaprikával, paradicsommal (vagy lecsóval). Megszínezzük őrölt pirospaprikával, majd készre pároljuk.
  3. Hagyományos módon sós palacsintákat sütünk, majd megtöltjük a darált húsos alappal, két szélét behajtjuk, és felgöngyöljük a palacsintát.
  4. Bepanírozzuk, és olajban kisütjük a töltött palacsintákat.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2686
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Ajánló

Kiválóan illik hozzá vegyesbefőtt, no meg gyertyafény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marhahúsos töltött palacsinta
GyurÍnyenc 3 recept

Szerettem volna ezt az alap, húsos-töltött palacsinta ételt a Valentin-napra hangolni oly módon, hogy a tálalásban találom meg ennek a módját. A párolt rizs köretet szív alakúra formáztam, egy kisebb mézeskalács szívformával.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...