r
Nosalty Logó

Marhahúsleves rostélyosból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gonoszka1
Marhahúsleves rostélyosból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3769 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    971 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1575 micro
  • β-karotin
    4006 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 473 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    188.1 g

Zsír

  • Összesen
    264.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11787.4 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    2463 mg
  • Nátrium
    7768 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    7090.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3195 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12597 micro
  • β-karotin
    32044 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5150 micro
  • Lut-zea
    1632 micro
Összesen 3769 kcal
  • 2% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A paprikát kicsumázzuk. A húst és a csontokat megmossuk.
  2. Egy nagy lábosba (én a 10 literes lábosomban főztem) beletesszük a megtisztított zöldségeket, a húst, a csontokat, beleszórjuk az egész fekete borsot, a pirospaprikát, sózzuk. Annyi hideg vízzel öntjük fel, amennyi ellepi.
  3. Feltesszük főzni. Ha felforrt, levesszük a legkisebb lángra, hogy épp csak gyöngyözzön. Kb.3 órán keresztül főzzük. Mielőtt elkészül megkóstoljuk, ha kell, utána ízesítünk.
  4. A levesből egy edénybe kiszedjük a zöldségeket, a húst, a csontot (ha van kutyus, örülni fog). A leves levét leszűrjük, lezsírozzuk. (Másnap a legkönnyebb lezsírozni, mert a zsír a tetején megszilárdul, így csak le kell kanalazni róla.)
  5. Tálalásnál tányérokba teszünk a zöldségekből (ki mit szeret), a nokedliből, a húsból, és rámerjük a forró levest.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 9786
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marhahúsleves rostélyosból
Gonoszka1 428 recept

Már elég régen csináltam marhahúslevest, így elkészítettem a hétvégére nokedlivel. Gyerekkorunkban Nagyikám és Édesanyám hétvégenként csináltak marhahúslevest (szinte minden hétvégén). Apcikám nagyon szerette, így miután a gyerekek (azaz a testvéreim és én) kirepültek, akkor is minden héten főztek marhahúslevest nokedlivel, mert Apcikám minden nap képes volt marhahúslevest enni (még reggelire is), annyira szerette. Nagyikám a leveshúshoz krumplit főzött, és/vagy kaporszószt vagy egresszószt vagy ribizliszószt készített. Én is készítettem a leveshúshoz kaporszószt és főtt krumplit, így megvolt a második fogás is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...