r
Nosalty Logó

Marcipános-étcsokis húsvéti kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Marcipános-étcsokis húsvéti kalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltéshez

Kenéshez

633
Kalória
12.8g
Fehérje
86.5g
Szénhidrátok
25.7g
Zsír
13.3g
Víz
8.4g
Koleszterin
7g
Rost
26.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltéshez

Kenéshez

Összesen 633 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltéshez

Kenéshez

Összesen 5070 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltéshez

Kenéshez

Összesen 331 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 633 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    206 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3262.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    1488 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.8 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    106.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 5070 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, az élesztőt és 1 kanál lisztet. Alaposan elkeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a maradék hozzávalókat: a liszteket, sikért, sót, édesítőszert, olajat, és hozzáadjuk a kovászt (a felfuttatott élesztőt).
  3. Sima tésztává dolgozzuk ki, egészen addig gyúrjuk, amíg a kezünktől és a tál oldalától elválik.
  4. Gombóccá formázzuk, tetejét pici liszttel meghintjük, és langyos helyen legalább a duplájára kelesztjük (kb. 1,5 óra).

Töltéshez

  1. A megkelt tésztát négy részre vágjuk, egyenként kb 60 cm hosszú és 15 cm széles darabra nyújtjuk.
  2. Kettőt apróra vágott étcsokoládéval, kettőt pedig marcipánnal töltünk, és feltekerjük a hosszabbik oldalától indulva. A marcipánt először picit átgyúrjuk, majd hosszú rúddá sodorjuk, így tesszük a tésztára feltekerés előtt. Így 4 db hosszú tekercset kapunk, amiket most össze kell fonnunk.
  3. Fonás után sütőlemezre rakjuk, amit sütőpapírral kibéleltünk.
  4. Langyos helyen ismét duplájára kelesztjük (1,5 óra).

Kenéshez

  1. Közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.
  2. A sütés vége előtt pár perccel megkenjük a cukros tejszínnel, ettől gyönyörű fényes lesz a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ez egy nagyon finom kalács, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!