r
Nosalty Logó

Marcipános-diós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Marcipános-diós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 1369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 5468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    365.8 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4545.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    1011 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.8 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1835 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    975 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 5468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá felverjük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, és tovább keverjük.
  3. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és még pár percig keverjük.
  4. A sütőporral elkevert lisztet szitán beleszitáljuk, és fakanállal óvatosan átforgatjuk.
  5. Vajjal kikent és liszttel meghintett kapcsos tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.

Krémhez

  1. A darált diót forró tejjel leöntjük, hozzáadjuk a rumot, belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot (sűrű massza lesz belőle).
  2. Amíg kihűl, addig a vajat kikeverjük, majd a cukros dióhoz adjuk, és addig keverjük, amíg a krém jó habos lesz.
  3. A tortaformából kivesszük a kihűlt tésztát. Kettévágjuk, megkenjük krémmel, rátesszük a tetejét, és bevonjuk a maradék krémmel.

Díszítéshez

  1. A marcipánmasszát 3 felé vesszük. Külön-külön beszínezzük ételfestékkel.
  2. A deszkát és a nyújtófát folyamatosan porcukrozzuk, és kinyújtjuk a marcipánjainkat.
  3. Szaggatóval kiszaggatjuk a virágokat és a kis karikákat, kivágjuk a leveleket, és ízlés szerint díszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 983
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marcipános-diós torta
Salamon Csilla 1203 recept

Anyukám születésnapjára készítettem. Nagy volt az öröm :))

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...