r
Nosalty Logó

Maradékmentő virslis tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Maradékmentő virslis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 565 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6468.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1759 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    2698 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    719 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    685 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 2256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    968 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát forró sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük.
  2. Egy kis lábasban olívaolajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát. Rádobjuk az áttört fokhagymákat, megszórjuk a cukorral, és néhány percig karamellizáljuk.
  3. Ráöntjük az aprított paradicsomot, a worcestershire-szószt, majd fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Elkeverjük, és alacsony lángon 10-15 percig rotyogtatjuk.
  4. Egy tepsit enyhén kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a kifőtt tésztát és a paradicsomos szószt, és jól elkeverjük.
  5. A virsliket feldaraboljuk, és belenyomkodjuk a paradicsomos tésztába, majd megszórjuk reszelt sajttal és egy kevés zsemlemorzsával.
  6. 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x15
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 404
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 26878
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi maradékmentő recept az újévre, sok-sok virslivel és sajttal!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek