Maradék sonkából töltött gombóc dinsztelt káposztával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
húsos töltelék
-
160g főtt sonka224 kcal
-
30g angolszalonna53 kcal
-
20g parasztkolbász90 kcal
-
75 kcal
-
55g újhagyma11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Dinsztelt káposzta
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
20g füstölt szalonna131 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g fehérbor33 kcal
-
0 kcal
-
60g víz0 kcal
Gombóc tészta
-
200g burgonya116 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
1g só0 kcal
-
20 kcal
Összesen
1290
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
húsos töltelék
-
800g főtt sonka1120 kcal
-
150g angolszalonna264 kcal
-
100g parasztkolbász452 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Dinsztelt káposzta
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
0 kcal
-
300g víz0 kcal
Gombóc tészta
-
1000g burgonya578 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g só0 kcal
-
101 kcal
Összesen
6447
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
húsos töltelék
-
16.9g főtt sonka24 kcal
-
3.2g angolszalonna6 kcal
-
2.1g parasztkolbász10 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
5.8g újhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Dinsztelt káposzta
-
21.2g savanyú káposzta4 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
2.1g füstölt szalonna14 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.2g fehérbor3 kcal
-
0 kcal
-
6.4g víz0 kcal
Gombóc tészta
-
21.2g burgonya12 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.6g burgonyakeményítő2 kcal
Összesen
137
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 51.2 g
Zsír
-
Összesen 66.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3596.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 3031 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 471.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 216 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1093 micro
Összesen
1290
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 256.2 g
Zsír
-
Összesen 331.7 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17984.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 676 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 470 mg
-
Foszfor 1458 mg
-
Nátrium 15153 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 569.3 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 2358.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 332 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 497 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 627 micro
-
Kolin: 544 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 1079 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5463 micro
Összesen
6447
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 321 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
húsos töltelék
-
80 dkg főtt sonka
-
15 dkg angolszalonna
-
10 dkg parasztkolbász
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
3 közepes db újhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Dinsztelt káposzta
-
1 kg savanyú káposzta
-
1 közepes db vöröshagyma
-
10 dkg füstölt szalonna
-
3 ek cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
2 dl fehérbor
-
2 csipet őrölt fűszerkömény
-
3 dl víz
Gombóc tészta
-
1 kg burgonya
-
40 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 teáskanál só
-
2 evőkanál burgonyakeményítő
Elkészítés
húsos töltelék
- Először a tölteléket készítjük el, hogy ki tudjon hűlni. A főtt sonkát, szalonnát és a kolbászt ledaráljuk.
- Olajon megdinszteljük a karikákra vágott újhagymát, majd rátesszük a darált húsokat, sót, borsot, és pár percig egyben pirítjuk (sózással óvatosan!), majd lehúzzuk a tűzhelyről.
- A meghámozott, főtt egész burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást, keményítőt, és tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztából lecsípve a tenyerünk között kilapítjuk, és 1 kanál darált töltelékkel töltjük, majd finoman, de határozottan gombócokat formázunk belőle.
- Forrásban levő, sós vízbe tesszük, és 8-12 percig főzzük a tészta tömörségétől függően. Majd szűrőkanállal kiszedjük, és mindezt addig csináljuk, míg a tésztából és töltelékből van. (Széles fazékban készítjük, hogy legyen helye a gombócoknak.)
Dinsztelt káposzta
- A hagymát apróra vágjuk, a savanyú káposztát szűrőn át kicsit megmossuk.
- A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáöntjük az olajat, és rátesszük az apróra vágott hagymát és a kockára vágott szalonnát.
- Dinszteljük, majd hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, köményezzük, és felöntjük a borral és a vízzel.
- Fedő alatt készre pároljuk, míg puha lesz a káposzta, időnként keverjük.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1260
- Feltöltés dátuma: 2015. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Húsvét után mindig töltött húsgombócokat készítek. Dinsztelt káposztával nagyon finom.