r
Nosalty Logó

Mángoldos rakott tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
esz-ter
Mángoldos rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1571 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1358.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1686 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5069 micro
Összesen 393 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5433.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    2231 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    1326 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    2478.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1529 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    6744 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20276 micro
Összesen 1571 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    706 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forró sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és kiolajozott jénai tálba tesszük.
  2. Felforralunk 1,5 l sós vizet, és beletesszük a csíkokra vágott mángoldot.
  3. 2 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a többi apróra vágott zöldséget, és együtt forraljuk még egy percig.
  4. Leszűrjük a zöldségeket, és átöblítjük hideg vízzel.
  5. A tésztára öntjük a zöldségeket.
  6. Rátesszük a kis kockákra aprított tofut.
  7. Ráhintjük a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá.
  8. Összekeverjük a rizstejport a forró vízzel.
  9. Összekeverjük a keményítőt a sárgaborsóliszttel és a hideg vízzel.
  10. Mindkét keveréket ráöntjük a zöldséges tésztára, kicsit megkeverjük.
  11. Előmelegített sütőben lefedve megsütjük.
  12. Reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 25006
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esz-ter 4 recept

Erkélyen nevelt mángoldból készítettem. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...