r
Nosalty Logó

Mángoldos lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mángoldos lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 490 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 2947 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 129 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    6252 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17308 micro
Összesen 490 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9074.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    935 mg
  • Foszfor
    1340 mg
  • Nátrium
    5725 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1535.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3554 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    477 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8413 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    388 micro
  • α-karotin
    434 micro
  • β-karotin
    37510 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103851 micro
Összesen 2947 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    364 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1622 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4492 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba tesszük, az élesztőt morzsoljuk, és lágy tésztát gyúrunk (ha a folyadék kevés, lehet még adni hozzá).
  2. Meleg helyen letakarva 1 órát kelesztjük.
  3. Elkészítjük a tölteléket, a vajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a vékony csíkokra vágott paprikát. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a csíkokra vágott mángold leveleket, amit előtte megmostunk, megszárítottunk, és még 5 percig pároljuk, fűszerezzük.
  4. A kész tölteléket levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és hagyjuk kihűlni.
  5. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 2 felé osztjuk, először az egyiket kör alakúra nyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe áttesszük. Ráterítjük a tölteléket, aminek a tetejére megy a felszeletelt kecskesajt, és befedjük a másik felével. A széleit vissza kell hajtani és lenyomkodni. Ha a tepsi formájára nyújtjuk a tésztát vékonyabb (és szerintem) ízletesebb is.
  6. A tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
  7. A sütőből kivéve a tetejére megy az olívaolaj és reszelt fokhagyma keveréke, ecsettel kenjük meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45×36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6113
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok a mángold a fűszerkertemben, és kerestem valami jó receptet. A kedvenc oldalamon találtam is: limarapeksege.hu, a recept Limarától származik, annyit változtattam, hogy nem használtam csak a mángold leveleit fel. Mikor a legfinomabb, langyosan vagy hidegen? A Férjem válasza: Már nem emlékszem.:)

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...