Mangókrémes piskóta pisztáciával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Varga-Karsai Zsuzsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
10 kcal
-
15g rétesliszt55 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
31g habtejszín91 kcal
-
3g rétesliszt9 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
10 kcal
-
50g mangó21 kcal
A díszítéshez
-
13g pisztácia72 kcal
-
13g tortabevonó68 kcal
Összesen
677
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
120g rétesliszt437 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
250g habtejszín730 kcal
-
20g rétesliszt73 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
400g mangó170 kcal
A díszítéshez
-
100g pisztácia572 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
5411
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskótához
-
18.5g tojás23 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
6.7g rétesliszt24 kcal
-
2.8g habtejszín8 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
14g habtejszín41 kcal
-
1.1g rétesliszt4 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
11.2g vaj80 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
22.4g mangó10 kcal
A díszítéshez
-
5.6g pisztácia32 kcal
-
5.6g tortabevonó31 kcal
Összesen
302
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 48.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 462.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 90.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 374 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 347 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 317 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 397 micro
Összesen
677
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 93.7 g
Zsír
-
Összesen 388.7 g
-
Telített zsírsav 199 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 2285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3699.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 686 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 376 mg
-
Foszfor 1828 mg
-
Nátrium 593 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 411.3 g
-
Cukor 265 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 721.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2990 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 108 mg
-
D vitamin: 394 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 422 micro
-
Kolin: 1377 mg
-
Retinol - A vitamin: 2777 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 2534 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 3180 micro
Összesen
5411
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
6 púpozott ek rétesliszt
-
50 ml habtejszín
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
A krémhez
-
2.5 dl habtejszín
-
2 dkg rétesliszt
-
6 ek cukor
-
2 db tojássárgája
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 db mangó
A díszítéshez
-
10 dkg pisztácia
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 3 evőkanál cukorral kifehéredésig kevergetjük. A vaníliás cukor és a tejszínt is belerakjuk, elkeverjük, majd hozzáöntjük a kimért liszthez. Homogén masszát keverünk belőle.
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk, közben belekeverjük fokozatosan a 3 evőkanál cukrot is. Ezt óvatosan beleforgatjuk az előzőleg előállított masszába. Majd sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és kb. 180 fokon 30-40 percig készre sütjük.
- A krémhez a tejet a liszttel, a tojássárgájával és a cukrok felével sűrűre főzzük pár perc alatt. Majd megvárjuk, amíg kihűl.
- A margarint és a cukrok másik felét habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk.
- A mangót meghámozzuk, majd kis darabokra vágjuk, és ezt is a krémhez adjuk, majd megturmixoljuk az egészet, amíg homogén masszát nem kapunk.
- Ha kihűlt a piskóta kettévágjuk, majd megtöltjük a krém felével. A tetejére jön a krém másik fele, majd erre a megpucolt pisztáciákat állítgatjuk egyesével.
- Ezután a tortabevonót megmelegítjük, és kanállal a sütemény tetejére csepegtetjük egyenletesen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1770
- Feltöltés dátuma: 2012. november 24.
Ajánló
Szülinapra, névnapra, szinte bármikor elkészíthető ez a különleges sütemény.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Varga-Karsai Zsuzsa
7 recept
Egy újságban olvastam mangókrémes tortáról, egy kicsit átalakítva megvalósítottam a saját ízlésem szerint. Nagyon finom lett, pedig elsőre csináltam ilyet. A piskótát én fejlesztettem ki néhány év alatt, hogy a legpuhább, legkönnyebb legyen, mert a boltit nem szeretem. Ezért neveztem el tökéletes piskótának. Minden tortámnak ez az alapja!