r
Nosalty Logó

Mangókrémes piskóta pisztáciával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Varga-Karsai Zsuzsa
Mangókrémes piskóta pisztáciával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 302 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 677 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    388.7 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3699.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1828 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.3 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2990 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    394 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    1377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2777 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2534 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    3180 micro
Összesen 5411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 3 evőkanál cukorral kifehéredésig kevergetjük. A vaníliás cukor és a tejszínt is belerakjuk, elkeverjük, majd hozzáöntjük a kimért liszthez. Homogén masszát keverünk belőle.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, közben belekeverjük fokozatosan a 3 evőkanál cukrot is. Ezt óvatosan beleforgatjuk az előzőleg előállított masszába. Majd sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és kb. 180 fokon 30-40 percig készre sütjük.
  3. A krémhez a tejet a liszttel, a tojássárgájával és a cukrok felével sűrűre főzzük pár perc alatt. Majd megvárjuk, amíg kihűl.
  4. A margarint és a cukrok másik felét habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk.
  5. A mangót meghámozzuk, majd kis darabokra vágjuk, és ezt is a krémhez adjuk, majd megturmixoljuk az egészet, amíg homogén masszát nem kapunk.
  6. Ha kihűlt a piskóta kettévágjuk, majd megtöltjük a krém felével. A tetejére jön a krém másik fele, majd erre a megpucolt pisztáciákat állítgatjuk egyesével.
  7. Ezután a tortabevonót megmelegítjük, és kanállal a sütemény tetejére csepegtetjük egyenletesen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1771
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Ajánló

Szülinapra, névnapra, szinte bármikor elkészíthető ez a különleges sütemény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mangókrémes piskóta pisztáciával
Varga-Karsai Zsuzsa 7 recept

Egy újságban olvastam mangókrémes tortáról, egy kicsit átalakítva megvalósítottam a saját ízlésem szerint. Nagyon finom lett, pedig elsőre csináltam ilyet. A piskótát én fejlesztettem ki néhány év alatt, hogy a legpuhább, legkönnyebb legyen, mert a boltit nem szeretem. Ezért neveztem el tökéletes piskótának. Minden tortámnak ez az alapja!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...