r
Nosalty Logó

Mandulás tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tekercsek tetejére

A tészta locsolásához

Összesen 743 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tekercsek tetejére

A tészta locsolásához

Összesen 4459 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tekercsek tetejére

A tészta locsolásához

Összesen 300 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 743 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    162 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3014.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1265 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639.4 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    897 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 4459 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tekercsek tetejére

A tészta locsolásához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 5 percig pihentetjük.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját.
  3. Az élesztős keverékhez adjuk az olajat, elkeverjük, majd a lisztre öntjük, és bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk és kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük. (Ha a tészta dagasztáskor ragadna, adjunk hozzá lisztet.)
  4. A puha vajat elkeverjük a porcukorral.
  5. A megkelt tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagságú, kb. 55x35 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, egyenletesen rákenjük a vajas tölteléket, feltekerjük és 2 cm széles szeleteket vágunk belőle.
  6. Az így kapott tekercseket sütőpapírral bélelt közepes tepsibe fektetjük, 10 percet pihentetjük, majd megkenjük tojással, megszórjuk szeletelt mandulával, kristálycukorral.
  7. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük, de mielőtt teljesen megsülnének a tekercsek, meglocsoljuk langyos vaníliás tejjel, és így sütjük még 5-8 percig.
  8. Amikor elkészültek a mandulás tekercsek, 10-15 perc pihentetés után, melegen, porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8463
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőm nagyon szereti a kelt tésztából készült péksüteményeket. Ha sós, legyen sajtos vagy pirított szezámmagos, az édes viszont jó gazdagon legyen porcukrozva. Egyik találkozásunkkor ezzel a mandulás tekerccsel kedveskedtem neki. (Azért a család is kapott belőle :) A tésztája egyszerű kelt tészta, olyan, mint a darázsfészeké, csak mazsolás töltelék helyett (mivel barátnőm azt nem szereti :), mandula került a tekercsre.  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tekercsek tetejére

A tészta locsolásához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...