Mandulás sütemény Szilvásgombóctól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 17% Zsír
A süteményhez
-
25g mandula148 kcal
-
95 kcal
-
28 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
1g mandulaaroma0 kcal
-
7 kcal
-
0g só0 kcal
A mártáshoz
-
8g mazsola25 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
19 kcal
-
58g édes fehérbor48 kcal
-
17g víz0 kcal
Összesen
576
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 17% Zsír
A süteményhez
-
150g mandula885 kcal
-
570 kcal
-
169 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
5g mandulaaroma0 kcal
-
50g édes fehérbor41 kcal
-
0g só0 kcal
A mártáshoz
-
50g mazsola150 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
114 kcal
-
350g édes fehérbor287 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
3446
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 17% Zsír
A süteményhez
-
11.6g mandula68 kcal
-
11.6g finomítatlan nádcukor44 kcal
-
3.9g tönkölybúza liszt13 kcal
-
7.7g vaj55 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
0.4g mandulaaroma0 kcal
-
3.9g édes fehérbor3 kcal
-
0g só0 kcal
A mártáshoz
-
3.9g mazsola12 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
9 kcal
-
27g édes fehérbor22 kcal
-
7.7g víz0 kcal
Összesen
265
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 771.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 332 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 105.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
576
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 67.5 g
Zsír
-
Összesen 204 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1000 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4628.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 1133 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 534 mg
-
Foszfor 1993 mg
-
Nátrium 863 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 307 g
-
Cukor 218 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 634.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1199 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 682 mg
-
Retinol - A vitamin: 1182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1061 micro
Összesen
3446
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
A süteményhez
-
15 dkg finomítatlan nádcukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
4 db tojás
-
1 csipet só
A mártáshoz
-
5 dkg mazsola
-
3 dkg vaj
-
3 dkg finomítatlan nádcukor
-
1 dl víz
Elkészítés
A süteményhez
- A kapcsos tortaformát kikenjük vajjal, majd egy kevés liszttel kiszórjuk. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
- A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vajjal, a mandula kivonattal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a finomra őrölt mandulát és a sütőporral elkevert lisztet.
- Hozzákeverjük a bort, a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd ezt is óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzáadjuk.
- A masszát beleöntjük a kivajazott tortaformába, és az előmelegített sütőben 5 percig 190 fokon, majd 25 percig 180 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- A mártáshoz a vajon világosra pirítjuk a lisztet, majd felöntjük a borral és a vízzel, hozzáadjuk a leöblített mazsolát és a cukrot, és lassú tűzön forraljuk, míg a mazsola megfő, és a mártás kellően besűrűsödik.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 27
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1870
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy nagyon gyors, egyszerűen elkészíthető süteményt készítettem mandulából, hozzá pedig egy mártást 2008-as Tokaji Késői Szüretelésű Katinkából.