r
Nosalty Logó

Mandulás sütemény Szilvásgombóctól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás sütemény Szilvásgombóctól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A süteményhez

A mártáshoz

Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A süteményhez

A mártáshoz

Összesen 3446 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A süteményhez

A mártáshoz

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 576 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    204 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1000 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4628.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    1133 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    1993 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1061 micro
Összesen 3446 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A süteményhez

A mártáshoz

Elkészítés

A süteményhez

  1. A kapcsos tortaformát kikenjük vajjal, majd egy kevés liszttel kiszórjuk. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vajjal, a mandula kivonattal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a finomra őrölt mandulát és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Hozzákeverjük a bort, a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd ezt is óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzáadjuk.
  4. A masszát beleöntjük a kivajazott tortaformába, és az előmelegített sütőben 5 percig 190 fokon, majd 25 percig 180 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  5. A mártáshoz a vajon világosra pirítjuk a lisztet, majd felöntjük a borral és a vízzel, hozzáadjuk a leöblített mazsolát és a cukrot, és lassú tűzön forraljuk, míg a mazsola megfő, és a mártás kellően besűrűsödik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1870
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon gyors, egyszerűen elkészíthető süteményt készítettem mandulából, hozzá pedig egy mártást 2008-as Tokaji Késői Szüretelésű Katinkából.

Hozzávalók

A süteményhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

4 nyomós ok, miért ne dobd a tök héját a...

A sütőtök azon alapanyagok közé tartozik, aminek minden részét fel tudjuk használni. Nem kérdés, hogy húsából milyen finomságok születnek, és a benne rejlő magokból isteni ropogtatnivaló készülhet, de héjáról valamiért nem szeretünk tudomást venni. Nagy hiba, mert aki hobbiszinten űzi a kertészkedés műfaját, annak érdemes kihasználnia a sütőtökhéj szuperképességeit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...