Mandulás panettone
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
Élesztő felfuttatása
-
5g méz15 kcal
-
13g kenyérliszt bl8045 kcal
-
13g tej7 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
1g élesztő1 kcal
Tészta
-
94g kenyérliszt bl80338 kcal
-
38g tej21 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
3g mandulaaroma0 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
37 kcal
Összesen
900
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
Élesztő felfuttatása
-
20g méz61 kcal
-
50g kenyérliszt bl80181 kcal
-
50g tej28 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
4g élesztő4 kcal
Tészta
-
375g kenyérliszt bl801354 kcal
-
150g tej84 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g mandulaaroma0 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
25g mandulapehely148 kcal
Összesen
3599
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
Élesztő felfuttatása
-
1.8g méz6 kcal
-
4.6g kenyérliszt bl8017 kcal
-
4.6g tej3 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0.4g élesztő0 kcal
Tészta
-
34.6g kenyérliszt bl80125 kcal
-
13.8g tej8 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
10.1g tojás13 kcal
-
0.9g mandulaaroma0 kcal
-
11.1g cukor43 kcal
-
13.8g vaj99 kcal
-
2.3g mandulapehely14 kcal
Összesen
333
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 38.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 477.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
900
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 76.2 g
Zsír
-
Összesen 155.1 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1909.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 452 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 191 mg
-
Foszfor 775 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 474.8 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 167 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 1161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 824 micro
Összesen
3599
kcal
- 9% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
333
kcal
Hozzávalók
Élesztő felfuttatása
-
20 g méz
-
50 g kenyérliszt bl80
-
15 g cukor
-
4 g élesztő
Tészta
-
375 g kenyérliszt bl80
-
150 ml tej
-
6 g citromhéj
-
2 db tojás
-
10 ml mandulaaroma
-
120 g cukor
-
150 g vaj
-
25 g mandulapehely
Elkészítés
Élesztő felfuttatása
- Az 50 ml langyos tejben elkeverjük a cukrot, az élesztőt és a mézet. Hozzáadjuk az 50 g lisztet és csomómentesre keverjük. Lefedjük és 15-20 percre félrerakjuk, hogy az élesztő felfusson.
Tészta
- Kimérjük a 375 g lisztet, hozzáadjuk a tejet és az élesztős keveréket ,és elkezdjük dagasztani. Amikor már kezd összeállni, hozzáadjuk a citromhéjat, a tojást és a mandulakivonatot, majd tovább dagasztjuk.
- Amikor elkeveredtek a hozzávalók, mehet bele a cukor, a vaj és 15 percig dagasztjuk. A végén hozzáadjuk a mandulát és elkeverjük.
- Lefedve egy órát kelesztjük. Ezután kicsit kilisztezett felületen átgyúrjuk. Egy kb. 22-25 cm átmérőjű formát válasszunk, így egyben kelesztjük tovább a tésztát. A hagyományos Panettone papírforma ennél kisebb, így annak megfelelően 2 vagy 3 részre osztjuk ebben a fázisban a tésztát.
- A formát szilikonos sütőpapírral béleljük és a cipóra formázott tésztát belerakjuk. Lefedve újabb 60-80 percig kelesztjük. Ha letelt az idő, tojással megkenjük a tetejét, megszórjuk egy kevés mandulával és kristálycukorral.
- A sütőt 165 C fokon előmelegítjük és 60 percig sütjük a sütit. Félidő körül, a tetejére nem rászorítva tegyünk egy alufólia borítást, hogy ne égjen meg.
- Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt. A papírforma azért is jó választás, mert ebben az esetben az alján érdemes átszúrni két hurkapálcát és egy tál fölött fejjel lefelé lógatni. Ha így hűl ki, sokkal jobb állaga lesz a tésztának. Az eredeti verzió is így készül, de ez el is hagyható, az íze így is finom.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 931
- Feltöltés dátuma: 2021. december 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Takács Kriszti
133 recept