r
Nosalty Logó

Mandulás mézes kocka

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Wendy
Mandulás mézes kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 9132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.9 g

Zsír

  • Összesen
    315.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9137.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    2046 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    1142 mg
  • Foszfor
    4046 mg
  • Nátrium
    1525 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1473.2 g
  • Cukor
    879 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    129 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 9132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mézet a kristálycukorral és az olajjal folyamatosan keverve felolvasztjuk, majd kihűtjük.
  2. A liszthez adjuk a sót, sütőport és a fűszereket, a cukrozott narancs- és citromhéjat, valamint a darált mandulát, és fakanállal összekeverjük.
  3. A kihűlt mézes masszába egyenként beledolgozzuk a három tojást, majd hozzáadjuk a mandulás lisztkeveréket.
  4. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük.
  5. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük, és lisztes kézzel elsimítjuk, nyomkodjuk, majd tiszta, lisztezett alu-sörösdobozzal vagy pizzanyújtóval belenyújtjuk a tepsibe, hogy egyenletesen kitöltse a tepsit.
  6. Késheggyel 5x5 cm-es négyzeteket rajzolunk a tetejére (vonalzót is lehet használni), megkenjük a tojással. Az előrajzolt kockák közepébe nyomjuk a cseresznyét, és a széleire pedig 4 felezett mandulát.
  7. Megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje,letakarhatjuk alufóliával. A tepsiben hagyjuk kihűni, és a jelölés mentén szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5452
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 17.

Ajánló

Kiváló karácsonyi sütemény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek sütni-főzni Lajos Mari könyveiből. Ez a süti a 66 Karácsonyi édesség című könyvből származik, némi módosítással. Így például célszerű a recepthez őrölt mandulát és a díszítéshez hámozott egész mandulát beszerezni, mert a héjas mandula tisztítása - ahogy a könyvben is szerepel - elég macerás. Cukrozott cseresznyét javasolnak az eredeti receptben, én koktélcseresznyét használtam. A cukrozott narancs- és citromhéj kapható például nagyobb hipermarketekben.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...