r
Nosalty Logó

Mandulás mézes kocka

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Wendy
Mandulás mézes kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 9132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.9 g

Zsír

  • Összesen
    315.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    174 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9137.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    2046 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    1142 mg
  • Foszfor
    4046 mg
  • Nátrium
    1525 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1473.2 g
  • Cukor
    879 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    129 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 9132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mézet a kristálycukorral és az olajjal folyamatosan keverve felolvasztjuk, majd kihűtjük.
  2. A liszthez adjuk a sót, sütőport és a fűszereket, a cukrozott narancs- és citromhéjat, valamint a darált mandulát, és fakanállal összekeverjük.
  3. A kihűlt mézes masszába egyenként beledolgozzuk a három tojást, majd hozzáadjuk a mandulás lisztkeveréket.
  4. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig előmelegítjük.
  5. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük, és lisztes kézzel elsimítjuk, nyomkodjuk, majd tiszta, lisztezett alu-sörösdobozzal vagy pizzanyújtóval belenyújtjuk a tepsibe, hogy egyenletesen kitöltse a tepsit.
  6. Késheggyel 5x5 cm-es négyzeteket rajzolunk a tetejére (vonalzót is lehet használni), megkenjük a tojással. Az előrajzolt kockák közepébe nyomjuk a cseresznyét, és a széleire pedig 4 felezett mandulát.
  7. Megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje,letakarhatjuk alufóliával. A tepsiben hagyjuk kihűni, és a jelölés mentén szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5450
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 17.

Ajánló

Kiváló karácsonyi sütemény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek sütni-főzni Lajos Mari könyveiből. Ez a süti a 66 Karácsonyi édesség című könyvből származik, némi módosítással. Így például célszerű a recepthez őrölt mandulát és a díszítéshez hámozott egész mandulát beszerezni, mert a héjas mandula tisztítása - ahogy a könyvben is szerepel - elég macerás. Cukrozott cseresznyét javasolnak az eredeti receptben, én koktélcseresznyét használtam. A cukrozott narancs- és citromhéj kapható például nagyobb hipermarketekben.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek