r
Nosalty Logó

Mandulás-karamellás brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
FoodieNita
Mandulás-karamellás brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz:

A tetejére:

Összesen 1352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz:

A tetejére:

Összesen 5403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz:

A tetejére:

Összesen 415 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    259.8 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2239.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.5 g
  • Cukor
    524 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 5403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz:

A tetejére:

Elkészítés

Az alaphoz:

  1. Olvasszuk össze a csokit a vajjal mikróban. Eközben az összes többi hozzávalót keverjük össze robotgéppel, és ha egy masszív állagú, csomómentes masszát kaptunk, adjuk hozzá a megolvadt vajat és csokit.
  2. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és ebbe öntsük a masszát (a tepsit ki is vajazhatjuk, majd lisztezhetjük, így sem fog hozzáragadni a süti a tepsihez).
  3. Erre öntsük egyenletesen a karamellszószt, és szórjuk meg az egészet a mandulapehellyel. Erre csurgassunk egy kevés mézet, és toljuk az egészet 180°C fokra melegített sütőbe.
  4. Tűpróbáig süssük, majd ha kész, várjuk meg, míg kihűl, hogy ne essen szét.

A tetejére:

  1. A cukrot forraljuk össze a tejszínnel, majd hűtsük ki a szószt. Ha nem elég sűrű, híg marad, nyugodtan forraljuk újra, és sűrítsük be egy kevés pudingporral vagy keményítővel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2242
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
FoodieNita 4 recept

Ezt a receptet magam találtam ki, egy alapreceptet turbóztam fel, és alakítottam ízlésem szerint. A családban hatalmas sikert aratott.

Hozzávalók

Az alaphoz:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...