r
Nosalty Logó

Mandulás-karamellás brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
FoodieNita
Mandulás-karamellás brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz:

A tetejére:

Összesen 1352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz:

A tetejére:

Összesen 5403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz:

A tetejére:

Összesen 415 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    259.8 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2239.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.5 g
  • Cukor
    524 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1724 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 5403 kcal
  • 4% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz:

A tetejére:

Elkészítés

Az alaphoz:

  1. Olvasszuk össze a csokit a vajjal mikróban. Eközben az összes többi hozzávalót keverjük össze robotgéppel, és ha egy masszív állagú, csomómentes masszát kaptunk, adjuk hozzá a megolvadt vajat és csokit.
  2. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és ebbe öntsük a masszát (a tepsit ki is vajazhatjuk, majd lisztezhetjük, így sem fog hozzáragadni a süti a tepsihez).
  3. Erre öntsük egyenletesen a karamellszószt, és szórjuk meg az egészet a mandulapehellyel. Erre csurgassunk egy kevés mézet, és toljuk az egészet 180°C fokra melegített sütőbe.
  4. Tűpróbáig süssük, majd ha kész, várjuk meg, míg kihűl, hogy ne essen szét.

A tetejére:

  1. A cukrot forraljuk össze a tejszínnel, majd hűtsük ki a szószt. Ha nem elég sűrű, híg marad, nyugodtan forraljuk újra, és sűrítsük be egy kevés pudingporral vagy keményítővel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2243
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
FoodieNita 4 recept

Ezt a receptet magam találtam ki, egy alapreceptet turbóztam fel, és alakítottam ízlésem szerint. A családban hatalmas sikert aratott.

Hozzávalók

Az alaphoz:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...