r
Nosalty Logó

Mandulás-karamellás blondie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Mandulás-karamellás blondie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5682 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    277.3 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3251.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1384 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    754.5 g
  • Cukor
    592 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    228 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1872 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 5682 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 411 kcal

Elkészítés

  1. A recept olyan, mint a brownie kis változtatással. A vajat felkockázzuk, és kimérjük hozzá a cukrot. Válasszunk mikrozható edényt. Érdemesebb vajat használni, mert sokkal finomabb lesz tőle.
  2. Az edényt tegyük mikróba 30 másodpercre. Keverjük el, majd mehet ismét 30 másodperc mikró. Megint keverjük el és ismét 30 mp mikrózás következik. Összesen 3 alkalommal tegyük be és keverjük meg közben.
  3. Robotgép vagy kézi habverő segítségével keverjük simára, amíg fényes keveréket nem kapunk. A cukor nem fog teljesen elolvadni, de az nem is baj.
  4. Ezután hagyjuk kihűlni. Utána jöhet hozzá a tojás, amit egyenként adjunk hozzá, keverjünk el, majd jöhet a következő tojás.
  5. Ha ezt is simára kavartuk, mehet bele a vanília és a mandulaaroma. Ezután nagyjából 3 részletben adjuk hozzá a lisztet. Itt már egy elég nyúlós tésztát kapunk, így könnyebb lesz robotgéppel összedolgoznunk a tésztát.
  6. Ha simára kevertük hozzáadjuk a szeletelt mandulát, és fakanállal elkeverjük.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát (én egy 25x30 cmeset használtam). A tészta tetejére rászórjuk az egész mandulaszemeket, majd megszórjuk a vaníliás cukorral, és mehet is a sütőbe. Légkeverésen 50 percig 170 C fokon sütjük.
  8. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Egy kisebb edénybe kimérjük a sűrített tejet/tejszínt és a vajkaramellát, majd alacsony hőfokon gyakori kevergetés mellett addig olvasztjuk, amíg sűrű krémet nem kaunk. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd zacskóba töltjük, a végét kicsit levágjuk, és csíkokat húzunk vele a blondie tetejére.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1157
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás-karamellás blondie
Takács Kriszti 133 recept

A receptben 50 g szeletelt mandulát kevertem a tésztába, és a tetejére egész mandulaszemeket szórtam egy marékkal.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...