r
Nosalty Logó

Mandulás-karamellás blondie

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Takács Kriszti
Mandulás-karamellás blondie
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

631
Kalória
8.5g
Fehérje
83.8g
Szénhidrátok
30.8g
Zsír
25.3g
Víz
136.3g
Koleszterin
2g
Rost
65.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5682 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    277.3 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3251.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    646 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1384 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    754.5 g
  • Cukor
    592 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    228 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1872 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 5682 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 411 kcal

Elkészítés

  1. A recept olyan, mint a brownie kis változtatással. A vajat felkockázzuk, és kimérjük hozzá a cukrot. Válasszunk mikrozható edényt. Érdemesebb vajat használni, mert sokkal finomabb lesz tőle.
  2. Az edényt tegyük mikróba 30 másodpercre. Keverjük el, majd mehet ismét 30 másodperc mikró. Megint keverjük el és ismét 30 mp mikrózás következik. Összesen 3 alkalommal tegyük be és keverjük meg közben.
  3. Robotgép vagy kézi habverő segítségével keverjük simára, amíg fényes keveréket nem kapunk. A cukor nem fog teljesen elolvadni, de az nem is baj.
  4. Ezután hagyjuk kihűlni. Utána jöhet hozzá a tojás, amit egyenként adjunk hozzá, keverjünk el, majd jöhet a következő tojás.
  5. Ha ezt is simára kavartuk, mehet bele a vanília és a mandulaaroma. Ezután nagyjából 3 részletben adjuk hozzá a lisztet. Itt már egy elég nyúlós tésztát kapunk, így könnyebb lesz robotgéppel összedolgoznunk a tésztát.
  6. Ha simára kevertük hozzáadjuk a szeletelt mandulát, és fakanállal elkeverjük.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát (én egy 25x30 cmeset használtam). A tészta tetejére rászórjuk az egész mandulaszemeket, majd megszórjuk a vaníliás cukorral, és mehet is a sütőbe. Légkeverésen 50 percig 170 C fokon sütjük.
  8. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Egy kisebb edénybe kimérjük a sűrített tejet/tejszínt és a vajkaramellát, majd alacsony hőfokon gyakori kevergetés mellett addig olvasztjuk, amíg sűrű krémet nem kaunk. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd zacskóba töltjük, a végét kicsit levágjuk, és csíkokat húzunk vele a blondie tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

A receptben 50 g szeletelt mandulát kevertem a tésztába, és a tetejére egész mandulaszemeket szórtam egy marékkal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!