Mandulás-karamellás blondie
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
25g vaj179 kcal
-
56g cukor215 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
33 kcal
-
9g mandula52 kcal
-
24g tojás31 kcal
-
0 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
4 kcal
-
7g vajkaramella26 kcal
-
18 kcal
Összesen
631
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
225g vaj1613 kcal
-
500g cukor1935 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
-
80g mandula472 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g vajkaramella235 kcal
-
161 kcal
Összesen
5682
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
16.3g vaj117 kcal
-
36.2g cukor140 kcal
-
13g finomliszt47 kcal
-
3.6g mandulapehely21 kcal
-
5.8g mandula34 kcal
-
15.9g tojás20 kcal
-
0.6g vanília kivonat0 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
4.3g vajkaramella17 kcal
-
12 kcal
Összesen
411
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.8 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
631
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 76.6 g
Zsír
-
Összesen 277.3 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3251.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 646 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 429 mg
-
Foszfor 1384 mg
-
Nátrium 631 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 754.5 g
-
Cukor 592 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 228 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1903 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 162 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 743 mg
-
Retinol - A vitamin: 1872 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 371 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1008 micro
Összesen
5682
kcal
- 6% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.6 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
411
kcal
Hozzávalók
-
225 g vaj
-
500 g cukor
-
180 g finomliszt
-
50 g mandulapehely
-
80 g mandula
-
4 db tojás
-
2 tk vanília kivonat
-
5 csepp mandulaaroma
-
2 teáskanál vaníliás cukor
-
6 dkg vajkaramella
-
50 ml sűrített tej (cukrozott)
Elkészítés
- A recept olyan, mint a brownie kis változtatással. A vajat felkockázzuk, és kimérjük hozzá a cukrot. Válasszunk mikrozható edényt. Érdemesebb vajat használni, mert sokkal finomabb lesz tőle.
- Az edényt tegyük mikróba 30 másodpercre. Keverjük el, majd mehet ismét 30 másodperc mikró. Megint keverjük el és ismét 30 mp mikrózás következik. Összesen 3 alkalommal tegyük be és keverjük meg közben.
- Robotgép vagy kézi habverő segítségével keverjük simára, amíg fényes keveréket nem kapunk. A cukor nem fog teljesen elolvadni, de az nem is baj.
- Ezután hagyjuk kihűlni. Utána jöhet hozzá a tojás, amit egyenként adjunk hozzá, keverjünk el, majd jöhet a következő tojás.
- Ha ezt is simára kavartuk, mehet bele a vanília és a mandulaaroma. Ezután nagyjából 3 részletben adjuk hozzá a lisztet. Itt már egy elég nyúlós tésztát kapunk, így könnyebb lesz robotgéppel összedolgoznunk a tésztát.
- Ha simára kevertük hozzáadjuk a szeletelt mandulát, és fakanállal elkeverjük.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát (én egy 25x30 cmeset használtam). A tészta tetejére rászórjuk az egész mandulaszemeket, majd megszórjuk a vaníliás cukorral, és mehet is a sütőbe. Légkeverésen 50 percig 170 C fokon sütjük.
- Ha kész, hagyjuk kihűlni. Egy kisebb edénybe kimérjük a sűrített tejet/tejszínt és a vajkaramellát, majd alacsony hőfokon gyakori kevergetés mellett addig olvasztjuk, amíg sűrű krémet nem kaunk. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd zacskóba töltjük, a végét kicsit levágjuk, és csíkokat húzunk vele a blondie tetejére.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1165
- Feltöltés dátuma: 2021. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Takács Kriszti
133 recept
A receptben 50 g szeletelt mandulát kevertem a tésztába, és a tetejére egész mandulaszemeket szórtam egy marékkal.