r
Nosalty Logó

Mandulás-gesztenyés Angry Birds torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás-gesztenyés Angry Birds torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 802 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 9625 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 337 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 802 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.5 g

Zsír

  • Összesen
    429.1 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    947 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6335.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1491 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    777 mg
  • Foszfor
    2684 mg
  • Nátrium
    1178 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1245.7 g
  • Cukor
    804 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    941 mg
  • Retinol - A vitamin:
    405 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 9625 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tortalapok elkészítése: Kb. 8 perc alatt habosra verjük a tojásokat, a cukrot, a sót és a vizet. Ne csaljuk el az időt, tényleg kell neki 8-10 perc, ennyi idő alatt nagyon sokat változik a hab milyensége.
  2. Hozzáadjuk a darált mandulát.
  3. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, rászitáljuk, és óvatosan beledolgozzuk a keverékbe.
  4. Egy lecsatolható tortaforma alját sütőpapírral borítjuk. 5 adagban rákenjük a masszát, majd egymás után megsütjük a tortalapokat. Sütési hőmérséklet előmelegített villanysütőben 190°C; légkeveréses sütőben 170 °C; gázsütőben pedig 3-4 fokozat. Sütési idő laponként 10-12 perc.
  5. Krém elkészítése: Kiengedjük a gesztenyemasszát.
  6. A tejszínből a vaníliás cukorral kemény habot verünk, majd összedolgozzuk a gesztenyemasszával (aki édesszájú, ízlés szerint keverjen még hozzá cukrot).
  7. A torta összeállítása: Egy üveg meggybefőtt kb. felét lecsepegtetjük, a szemeket elfelezzük.
  8. Tortatálra helyezünk egy tortalapot, megkenjük a gesztenyés krémmel, és szépen kirakjuk a felezett meggyszemekkel. Nem kell, hogy egymáshoz érjenek, de viszonylag sűrűn rakjuk őket. A tetejére mehet még 2-3 evőkanálnyi krém, hogy a másik tortalap szépen rátapadjon.
  9. Ráhelyezünk a második tortalapot, ezt jó vastagon megkenjük meggylekvárral, és ráreszeljük a fehér csokoládénk felét.
  10. Jön a harmadik tortalap, arra gesztenyés krém, meggyszemek, megint gesztenyés krém, majd a negyedik lap. Erre meggylekvár, reszelt fehér csokoládé, majd az ötödik tortalappal lezárjuk a halmot.
  11. A maradék gesztenyés krémmel körbekenjük a torta tetejét és oldalát. Ha nem lettek szép egyenletesek a tortalapok (nálam egy az ilyen típusúaknál elő szokott fordulni), akkor így a végén a krémmel szépen ki lehet egyengetni.
  12. A végére aztán jön a "fekete leves", a marcipánbevonat. Először én is féltem tőle, de meglepően könnyű volt dolgozni vele. Lehet venni rögtön színes marcipánmasszát is, én fehéret vettem, és azt színeztem be ételfestékkel (a gél állagúak nagyon jók ilyen célra, nem változtatják meg a marcipán állagát). A kialakításról nem írok túl sokat, szerintem adja magát: először a fehér rész, majd a piros, végül a díszítés. Én este készítettem el, a csőre reggelig fogpiszkálóval volt kitámasztva, addigra a hűtőben megdermedt annyira, hogy nem volt vele gond. A maradék marcipánból készültek a "kispajtások" :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1548
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 07.

Receptkategóriák

Én vagyok a torta- és sütifelelős a munkahelyemen. Ez -egy főleg pasikból álló csapatban- elég nagy kihívás, de azért igyekszem hozni a szintet. Októberben 3 egymás utáni napon is szülinaposaink vannak, így húzós volt, de a visszajelzések alapján jól sikerültek a kreálmányok. A konyhai tevékenységemről annyit kell tudni, hogy ritkán tartom magam a receptekhez. Azokat maximum kiindulási pontnak, "alapnak" tekintem, de nem kőbe vésett dolognak. Ez a torta viszont más. Ennél a díszítésen kívül minden saját ötlet, ennek ellenére az utolsó szeletekért komoly harc ment, így nagyon büszke vagyok rá. :) Két hátránya van: elég macerás, és - főleg a sok marcipán, és esetleges ételfesték miatt - nem is túl pénztárcabarát. Ennek ellenére nem bántam meg, hogy megcsináltam: a sok dicséret, amit utána kaptam, kárpótolt mindenért :) Az Angry Birds ötletet Vrábel Kriszta 'Dolce Vita blog'-járól vettem: dolcevitablog.hu/2012/09/angry-birds-torta

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...