r
Nosalty Logó

Mandulás citromos kekszek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fakanál és Tűsarok
Mandulás citromos kekszek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 339 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4051 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 339 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    219.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7235.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1867 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    3039 mg
  • Nátrium
    1624 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.4 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    922 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 4051 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 397 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt jól felforrósítjuk.
  2. Először a száraz, majd fokozatosan a nedves anyagokat összekeverjük. Amikor összedolgoztuk, akkor 30 percig a hűtőben egy konyharuhával letakarva pihentetjük. Vagy egy másik módszer, hogy kis cipókat formálunk a tésztából, és becsomagoljuk, mondjuk egy kis átlátszó zacskóba, és úgy tesszük a sütőbe.
  3. A pihentetés után a tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd kirakjuk egy deszkára. Elosztjuk felébe, deszkán nyújtófa méretűre és alakúra hengergetjük. 1 ½ - 2 cm-es darabokra szeljük. Tenyérrel lelapítjuk a deszkán.
  4. A tepsibe beletesszük, hagyunk helyet köztük (a normál gázsütőbe való tepsiben a keskenyebb oldalán 4 sor, a szélesben 5 sor lesz).
  5. A tetejét megkenjük a tojásfehérjével, és teszünk egy kis mandulát rá.
  6. Körülbelül 10-13 percig sütjük 210 fokos sütőben. Jól fel fog jönni.
  7. Olyan műanyag tálba szedjük ki, amelyiknek van teteje. Kiszedés után befedjük, de nem szorosan, és egy konyharuhát is teszünk rá. Figyelem, mert időnként a tetőt meg kell fordítani, hogy a kicsapódott nedvességtől ne ázzanak át a felső sütik.
  8. Ha valaki szeret tésztát nyújtani, szaggatni, úgy is lehet készíteni, a hengergetett stb. módszer kényelmesebb, és a szedelékeket nem kell újra gyúrni, egyébként is attól keményedik a tészta.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4085
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fakanál és Tűsarok 7 recept

Van egy alap keksz receptem, ezt szoktam módosítani. Az a szokásom, hogy a születésnapom környékén a munkahelyemre kekszet viszek, amit én sütöttem. Ez júniusban van, így az egyik évben elég meleg napok voltak a jeles nap közeledtével. Általában a csokis-magos változatot csináltam, de túl nehéznek gondoltam abban az időjárásban. Így a frissítő citromot kombináltam a mandula édességével. A mandulaaroma lehet a zöld fajtából, ez így egy mókás színt is ad a sütiknek.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...