r
Nosalty Logó

Mandulás bejgli

Lakos Benedek
Mandulás bejgli koktélcseresznyével a közepén
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (2 rúd)

A töltelékhez

723
Kalória
16.8g
Fehérje
76.1g
Szénhidrát
41.7g
Zsír
60.4g
Víz
75.5g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
36g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához (2 rúd)

A töltelékhez

Összesen 723 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához (2 rúd)

A töltelékhez

Összesen 8658 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához (2 rúd)

A töltelékhez

Összesen 338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 723 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.7 g

Zsír

  • Összesen
    500.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    254 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8323.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    2037 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    1792 mg
  • Foszfor
    3866 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    913.3 g
  • Cukor
    431 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

Víz

  • Összesen
    725.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1649 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    149 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1575 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    452 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1138 micro
Összesen 8658 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

A tésztához (2 rúd)

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet elkeverjük a sóval, cukorral. Hozzáadjuk a hideg, kockázott vajat, majd elmorzsoljuk a kezünkkel. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és mehet hozzá a tojássárgája és a tejföl is.
  2. Egységes tésztát gyúrunk, majd hagyjuk szobahőmérsékleten legalább 2-3 órát pihenni, de adhatunk neki egy fél napot is.

A töltelékhez

  1. A mandulát ledaráljuk, majd elkeverjük a porcukorral és a narancshéjjal. Felmelegítjük a tejszínt, ráöntjük a mandulára és kenhető állagú tölteléket keverünk belőle. Lazíthatjuk némi narancslével, ha kell.
  2. A tésztát kétfelé osztjuk, lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk. Elosztjuk rajta a mandulás tölteléket. A bejgli végén, amerre fel fogjuk tekerni, hagyjunk ki üresen egy kétujjnyi sávot, hogy ne folyjon ki a töltelék a süteményből.
  3. A bejgli két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. A rudakat egy sütőpapíros tepsire helyezzük. Először lekenjük egy tojás sárgájával, majd hagyjuk 30 percig száradni őket. Ekkor a fehérjével is átkenjük és újabb 30 percig pihentetjük a rudakat.
  4. Megszurkáljuk a bejgliket egy villával (hogy ne repedjenek ki), majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit. 15 percig így sütjük, utána levesszük a hőfokot 180 fokra és további 15-20 percig sütjük a süteményt. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, és csak akkor szeleteljük fel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: mandulával is teletölthetjük, így egy igazán elegáns, szinte luxussüteményt kapunk. Rejtsünk a közepére koktélcseresznyéket, hogy kapjon egy üde színfoltot.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...