r
Nosalty Logó

Mandulás bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Mandulás bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához (2 rúd)

A töltelékhez

Összesen 723 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához (2 rúd)

A töltelékhez

Összesen 8658 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához (2 rúd)

A töltelékhez

Összesen 338 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 723 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.7 g

Zsír

  • Összesen
    500.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    254 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8323.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    2037 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    1792 mg
  • Foszfor
    3866 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    913.3 g
  • Cukor
    431 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1649 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    149 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1575 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    452 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1138 micro
Összesen 8658 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A tésztához (2 rúd)

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához (2 rúd)

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet elkeverjük a sóval, cukorral. Hozzáadjuk a hideg, kockázott vajat, majd elmorzsoljuk a kezünkkel. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és mehet hozzá a tojássárgája és a tejföl is.
  2. Egységes tésztát gyúrunk, majd hagyjuk szobahőmérsékleten legalább 2-3 órát pihenni, de adhatunk neki egy fél napot is.

A töltelékhez

  1. A mandulát ledaráljuk, majd elkeverjük a porcukorral és a narancshéjjal. Felmelegítjük a tejszínt, ráöntjük a mandulára és kenhető állagú tölteléket keverünk belőle. Lazíthatjuk némi narancslével, ha kell.
  2. A tésztát kétfelé osztjuk, lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk. Elosztjuk rajta a mandulás tölteléket. A bejgli végén, amerre fel fogjuk tekerni, hagyjunk ki üresen egy kétujjnyi sávot, hogy ne folyjon ki a töltelék a süteményből.
  3. A bejgli két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. A rudakat egy sütőpapíros tepsire helyezzük. Először lekenjük egy tojás sárgájával, majd hagyjuk 30 percig száradni őket. Ekkor a fehérjével is átkenjük és újabb 30 percig pihentetjük a rudakat.
  4. Megszurkáljuk a bejgliket egy villával (hogy ne repedjenek ki), majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit. 15 percig így sütjük, utána levesszük a hőfokot 180 fokra és további 15-20 percig sütjük a süteményt. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, és csak akkor szeleteljük fel.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 763
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 14.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Mandulás bejgli
Lakos Benedek 363 recept

A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: mandulával is teletölthetjük, így egy igazán elegáns, szinte luxussüteményt kapunk. Rejtsünk a közepére koktélcseresznyéket, hogy kapjon egy üde színfoltot.

Hozzávalók

A tésztához (2 rúd)

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek