r
Nosalty Logó

Mandulás almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Mandulás almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A megszóráshoz

Összesen 490 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A megszóráshoz

Összesen 3914 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A megszóráshoz

Összesen 181 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 490 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    210.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3956.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    1593 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.7 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1236.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    152 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 3914 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A megszóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Tovább keverjük, és váltakozva hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a darált mandulát, a morzsát, az összevegyített keményítőt a sütőporral, majd a rumot.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. A tésztát, egy csak az alján jól kivajazott kerek tortaformába tesszük.
  5. Az almákat megtisztítjuk, és egy magházkiszúróval eltávolítjuk a közepüket.
  6. Egészben hagyva, szépen elrendezve a tésztára csücsültetjük őket.
  7. Megszórjuk a mazsolával és a durvára vágott mandulával.
  8. A sütőben, ha van lehetőségünk, alulra a 2. sínre tegyük, és aranybarnára sütjük.
  9. Ha kész, 2 ek cukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7158
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás almatorta
Vicikó 251 recept

Az egyik kedvenc német szakácskönyvemből van ennek a sütinek a receptje.  Ez is egy egyszerű, de nagyszerű kategóriába tartozó süti. A legfinomabb langyosan.... A puha almák, a könnyű tésztája, az itt-ott ropogós manduladarabkák a tetején......Hmmmm  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A megszóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...