Málnás torony
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótatésztához
-
28g tojás35 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
6 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
33g málna17 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g lapzselatin7 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
A díszítéshez
Összesen
430
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótatésztához
-
165g tojás208 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
200g málna104 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
A díszítéshez
Összesen
2581
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótatésztához
-
12.9g tojás16 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
7.8g finomliszt28 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
15.6g málna8 kcal
-
11.7g joghurt7 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.9g lapzselatin3 kcal
-
31.2g habtejszín91 kcal
A díszítéshez
Összesen
199
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 453.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 129.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 228 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
430
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57 g
Zsír
-
Összesen 145.3 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1004 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2719.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 803 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 1073 mg
-
Nátrium 584 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274.5 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 776.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1410 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 564 mg
-
Retinol - A vitamin: 1369 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1157 micro
Összesen
2581
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
A piskótatésztához
-
3 db tojás
-
100 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
100 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
A töltelékhez
-
200 g málna
-
1 csomag vaníliás cukor
-
400 ml habtejszín
A díszítéshez
-
100 g málna
Elkészítés
A piskótatésztához
- A piskótatésztához a tojásokat robotgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük. Ezután beleszórjuk az elvegyített cukrokat, és további 2 percig keverjük.
- A sütőporral vegyített liszt felét a tojásos krémre szitáljuk, és alacsony fokozaton, rövid idő alatt belekeverjük, majd a másik felet is ugyanígy hozzákeverjük.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. A piskótalapot munkaasztalra borítjuk, és a sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk hűlni.
- Mikor kihűlt, lehúzzuk a papírt, és egy 7-8 cm átmérőjű, kerek formával 18 kört szúrunk ki belőle. A piskótalapokat óvatosan leválasztjuk a munkalapról.
- A tésztamaradékot szétmorzsoljuk, és zsiradék nélkül, teflon serpenyőben aranysárgára pirítjuk, hagyjuk kihűlni.
- A töltelékhez a joghurtot a cukrokkal és a citromhéjjal elkeverjük. A zselatint a leírás szerint beáztatjuk, felolvasztjuk, s először 2-3 ek joghurtos krémmel elkeverjük, majd a maradék masszához adjuk. Amint a joghurtmassza sűrűsödni kezd, a tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk, majd a málnával is így teszünk.
- 6 piskótakört desszertkarikákba helyezünk, mindegyikre 1-1 ek krémet simítunk, majd másik lapot helyezünk rá, és gyengén rányomjuk. A maradék krémet a karikák tetejéig töltjük, a maradék 6 lappal befedjük. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
- A tornyokat a desszertkarikákból óvatosan kinyomjuk, oldalukat bevonjuk piskótamorzsával. Tetejüket megszórjuk porcukorral, málnával és mentalevéllel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40x3
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4342
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 17.
Receptjellemzők
Glaser
1980 recept
A recept eredete: Dr. Oetker - Könnyű gyümölcstorták. Ott ribizlivel volt készítve, de a málnával is finom volt.