r
Nosalty Logó

Málnás torony

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Málnás torony
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótatésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 430 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótatésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 2581 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótatésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 430 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    145.3 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.5 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    564 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1369 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 2581 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A piskótatésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. A piskótatésztához a tojásokat robotgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük. Ezután beleszórjuk az elvegyített cukrokat, és további 2 percig keverjük.
  2. A sütőporral vegyített liszt felét a tojásos krémre szitáljuk, és alacsony fokozaton, rövid idő alatt belekeverjük, majd a másik felet is ugyanígy hozzákeverjük.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. A piskótalapot munkaasztalra borítjuk, és a sütőpapírt rajta hagyva hagyjuk hűlni.
  4. Mikor kihűlt, lehúzzuk a papírt, és egy 7-8 cm átmérőjű, kerek formával 18 kört szúrunk ki belőle. A piskótalapokat óvatosan leválasztjuk a munkalapról.
  5. A tésztamaradékot szétmorzsoljuk, és zsiradék nélkül, teflon serpenyőben aranysárgára pirítjuk, hagyjuk kihűlni.
  6. A töltelékhez a joghurtot a cukrokkal és a citromhéjjal elkeverjük. A zselatint a leírás szerint beáztatjuk, felolvasztjuk, s először 2-3 ek joghurtos krémmel elkeverjük, majd a maradék masszához adjuk. Amint a joghurtmassza sűrűsödni kezd, a tejszínt kemény habbá verjük, beleforgatjuk, majd a málnával is így teszünk.
  7. 6 piskótakört desszertkarikákba helyezünk, mindegyikre 1-1 ek krémet simítunk, majd másik lapot helyezünk rá, és gyengén rányomjuk. A maradék krémet a karikák tetejéig töltjük, a maradék 6 lappal befedjük. Kb. 2 órára hűtőbe tesszük.
  8. A tornyokat a desszertkarikákból óvatosan kinyomjuk, oldalukat bevonjuk piskótamorzsával. Tetejüket megszórjuk porcukorral, málnával és mentalevéllel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x3
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4342
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept eredete: Dr. Oetker - Könnyű gyümölcstorták. Ott ribizlivel volt készítve, de a málnával is finom volt.

Hozzávalók

A piskótatésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...