r
Nosalty Logó

Málnás omlett sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás omlett sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Málnahab

Összesen 569 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Málnahab

Összesen 2268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Málnahab

Összesen 224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 569 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1319 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 2268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Málnahab

Elkészítés

Piskóta

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojássárgájáját, az olajat, a vaníliás cukrot és a citromhéjat géppel kihabosítjuk.
  3. A fehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a felhabosított sárgáját, hogy a habot ne törjük össze.
  4. A sütőporral elkevert lisztet rászitáljuk a masszára, és óvatosan beleforgatjuk.
  5. Nyomózsákba töltjük a tésztát, és sütőpapírral fedett tepsibe 5 cm átmérőjű halmokat nyomunk.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg nem kap egy kis színt (ez nálam kb. 8 perc volt). A kész korongok állaga kifejezetten szivacsos, nem kell keménynek lennie.

Málnahab

  1. A málnát lecsepegtetjük, és félrerakunk néhány szemet a díszítéshez. A többit pépesre törjük (vagy turmixoljuk, ha az a kényelmesebb).
  2. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval habbá verjük.
  3. Óvatosan beleforgatjuk a málnapépet, majd a kész habot nyomózsákba töltjük.
  4. A piskótakorongokra málnahabot nyomunk, málnaszemekkel díszítjük, majd megkoronázzuk őket egy másik piskótakoronggal.
  5. Lehet hűtőben pihentetni, akkor jobban összeáll, de frissen fogyasztva se rossz. :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 7588
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Daubnerben kapható, málnás omlett néven futó sütemény az egyik osztálytársam abszolút kedvence. Néhány nappal azután volt a születésnapja, hogy ezt megtudtam tőle, így hát gondoltam, miért is ne... :) A receptet más receptekből ollóztam össze, és azt még nem tudom, hogy az "eredeti" milyen, de az én verzióm sikert aratott.

Hozzávalók

Piskóta

Málnahab

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...