Málnás-mandulás torta marcipánnal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
17g víz0 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
38g finomliszt140 kcal
-
8 kcal
A töltelékhez
-
17g mandula98 kcal
-
33g málnalekvár93 kcal
A díszítéshez
-
75g marcipán347 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
1g víz0 kcal
-
2g cukorgyöngy6 kcal
Összesen
1025
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
100g víz0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
230g finomliszt837 kcal
-
46 kcal
A töltelékhez
-
100g mandula590 kcal
-
200g málnalekvár556 kcal
A díszítéshez
-
450g marcipán2079 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
8g víz0 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
Összesen
6152
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
13.1g tojás17 kcal
-
14.9g cukor58 kcal
-
6g víz0 kcal
-
5.1g napraforgó olaj45 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
13.7g finomliszt50 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A töltelékhez
-
6g mandula35 kcal
-
11.9g málnalekvár33 kcal
A díszítéshez
-
26.8g marcipán124 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
0.5g víz0 kcal
-
0.6g cukorgyöngy2 kcal
Összesen
367
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 549.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
1025
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.6 g
Zsír
-
Összesen 255.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3299.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 598 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 451 mg
-
Foszfor 1496 mg
-
Nátrium 577 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 863.8 g
-
Cukor 603 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 348.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 61 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 668 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1024 micro
Összesen
6152
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
367
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
25 dkg cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 kk sütőpor
-
23 dkg finomliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez
-
20 dkg málnalekvár
A díszítéshez
-
1 teáskanál porcukor
-
1 evőkanál víz
-
1 ek cukorgyöngy
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk: a 4 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjehabot is.
- Kivajazott-kilisztezett kapcsos tortaformába (24 cm-es) öntjük a masszát és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
- Ha kicsit kihűlt, vegyük ki a formából és tegyük egy nagy tányérra, várjuk meg, hogy teljesen kihűljön. Ha ez megtörtént, vágjuk félbe, kenjük meg bőven a málnalekvárral és szórjuk meg a pirított mandulával.
- Helyezzük vissza a tortára a tetőt, és a tetejét valamint az oldalát kenjük meg lekvárral (így könnyebben rá tudjuk majd a marcipánt tenni, és szeleteléskor nem fog csúszkálni a torta tetején).
- Vizes kézzel kezdjük el gyúrni a marcipánt amíg puha, nyújtható állagú nem lesz. Porcukorral beszórt deszkán nyújtsuk ki, mintha csak egy tészta lenne. A tortánál nagyobb méretű, kör alakú formára nyújtsuk.
- Tekerjük fel porcukorral "bekent" nyújtófára és egy határozott mozdulattal borítsuk a tortára. A széleiről vágjuk le a felesleget.
- A maradék marcipánt összegyúrjuk az ételfestékkel és ebből formázottvirágokkal, rózsákkal bármivel díszítjük a tortát, majd megy a hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24 cm-es tortaforma
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7945
- Feltöltés dátuma: 2010. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szofika
104 recept
A nővérem szülinapjára készültünk. Nem mondom hányadikra, a harmadik ikszen túl hallani sem akar róla. Ezért van csak 1 szál gyertya a tortáján. :-) Nekem, aki kézügyességgel, művészi érzékkel, türelemmel nem sokkal rendelkezik ( a torta óta kicsit többel), feltett szándékom volt, hogy marcipánnal bevont, virágokkal díszített tortát készítek. Én, aki marcipánt eddig tortabevonásra sosem, csak marcipántallér-készítésre használtam. A nővérem - aki a londoni Hummingbird Bakery cukrásza összecsapta a kezét mikor meglátta a tortát: "Szofika!!Ezt téééééényleg Te csináltad?"Igen, Szofika megcsinálta.:) Bővebben itt.