r
Nosalty Logó

Málnás-mandulás torta marcipánnal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szofika
Málnás-mandulás torta marcipánnal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1025 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 6152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 367 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1025 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    255.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3299.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.8 g
  • Cukor
    603 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1024 micro
Összesen 6152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk: a 4 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjehabot is.
  2. Kivajazott-kilisztezett kapcsos tortaformába (24 cm-es) öntjük a masszát és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
  3. Ha kicsit kihűlt, vegyük ki a formából és tegyük egy nagy tányérra, várjuk meg, hogy teljesen kihűljön. Ha ez megtörtént, vágjuk félbe, kenjük meg bőven a málnalekvárral és szórjuk meg a pirított mandulával.
  4. Helyezzük vissza a tortára a tetőt, és a tetejét valamint az oldalát kenjük meg lekvárral (így könnyebben rá tudjuk majd a marcipánt tenni, és szeleteléskor nem fog csúszkálni a torta tetején).
  5. Vizes kézzel kezdjük el gyúrni a marcipánt amíg puha, nyújtható állagú nem lesz. Porcukorral beszórt deszkán nyújtsuk ki, mintha csak egy tészta lenne. A tortánál nagyobb méretű, kör alakú formára nyújtsuk.
  6. Tekerjük fel porcukorral "bekent" nyújtófára és egy határozott mozdulattal borítsuk a tortára. A széleiről vágjuk le a felesleget.
  7. A maradék marcipánt összegyúrjuk az ételfestékkel és ebből formázottvirágokkal, rózsákkal bármivel díszítjük a tortát, majd megy a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24 cm-es tortaforma
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7945
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás-mandulás torta marcipánnal
Szofika 104 recept

A nővérem szülinapjára készültünk. Nem mondom hányadikra, a  harmadik ikszen túl hallani sem akar róla. Ezért van csak 1 szál gyertya a tortáján. :-) Nekem, aki kézügyességgel, művészi érzékkel, türelemmel nem sokkal rendelkezik ( a torta óta kicsit többel), feltett szándékom volt, hogy marcipánnal bevont, virágokkal díszített tortát készítek. Én, aki marcipánt eddig tortabevonásra sosem, csak marcipántallér-készítésre használtam. A nővérem - aki a londoni Hummingbird Bakery cukrásza összecsapta a kezét mikor meglátta a tortát: "Szofika!!Ezt téééééényleg Te csináltad?"Igen, Szofika megcsinálta.:) Bővebben itt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...