Málnás-fehér csokoládés torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
betty8612
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
piskóta
-
23g tojás29 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
4 kcal
málnazselé
fehércsoki-krém
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
63 kcal
-
4g mascarpone17 kcal
torta betöltése
-
84 kcal
-
3g mascarpone10 kcal
-
3g porcukor10 kcal
díszítőkrém a torta külsejére
-
31 kcal
-
2g tejcsokoládé8 kcal
-
7 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
fehércsoki (piros) elkészítése
Összesen
493
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
piskóta
-
275g tojás346 kcal
-
110g finomliszt400 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
46 kcal
málnazselé
fehércsoki-krém
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
torta betöltése
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
30g mascarpone121 kcal
-
30g porcukor116 kcal
díszítőkrém a torta külsejére
-
70g fehér csokoládé377 kcal
-
18g tejcsokoládé96 kcal
-
88 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
fehércsoki (piros) elkészítése
Összesen
5908
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
piskóta
-
12.1g tojás15 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
málnazselé
-
11g málna6 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
6.2g víz0 kcal
-
3.5g szörp11 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
fehércsoki-krém
-
8.8g fehér csokoládé48 kcal
-
4.4g habtejszín13 kcal
-
13.2g növényi habtejszín33 kcal
-
2.2g mascarpone9 kcal
torta betöltése
-
17.6g növényi habtejszín44 kcal
-
1.3g mascarpone5 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
díszítőkrém a torta külsejére
-
3.1g fehér csokoládé17 kcal
-
0.8g tejcsokoládé4 kcal
-
1.5g növényi habtejszín4 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
fehércsoki (piros) elkészítése
Összesen
261
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
493
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.8 g
Zsír
-
Összesen 353.2 g
-
Telített zsírsav 249 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1087 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3792.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 887 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 1395 mg
-
Nátrium 1095 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 609.3 g
-
Cukor 429 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 622 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 706 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 221 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 860 mg
-
Retinol - A vitamin: 696 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1586 micro
Összesen
5908
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
piskóta
-
110 g finomliszt
-
100 g cukor
málnazselé
-
140 ml víz
-
30 g étkezési keményítő
fehércsoki-krém
-
200 g fehér csokoládé
-
300 ml növényi habtejszín
-
5 dkg mascarpone
torta betöltése
-
400 ml növényi habtejszín
-
3 dkg mascarpone
-
3 dkg porcukor
díszítőkrém a torta külsejére
-
70 g fehér csokoládé
-
18 g tejcsokoládé
-
35 ml növényi habtejszín
fehércsoki (piros) elkészítése
Elkészítés
piskóta
- A sütőt melegítsük be 170 fokra, a lisztet elkeverjük a kakaóporral.
- A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, végül kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is, és addig keverjük lassú, óvatos, mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk.
- Egy 18-20 cm átmérőjű tortakarikában, 3 részletben, egyesével készre sütjük a piskótákat az általunk már bevált módszerrel.
málnazselé
- A málnát a 100 ml vízzel és a 3 deka cukorral felfőzzük, majd félrehúzva botmixerrel pürésítjük, ha kicsit hűlt, apró lukú szitán teljesen átpréseljük a nem kívánatos magok eltávolítása céljából.
- A 80 ml málna szörpöt és a 40 ml vizet a 30 gramm étkezési keményítővel simára keverjük, majd a málnalevet visszatesszük melegedni, ha már majdnem forr, akkor hozzáadjuk a keményítős szörpös keverékünket, és besűrítjük, mint amikor pudingot főzünk.
- Ha elkészültünk, nincs más dolgunk, mint vízbe állítva a lábossal együtt teljesen kihűtjük.
fehércsoki-krém
- A fehér csokit kockára tördeljük, majd a tejszínt felforrósítjuk, de nem forraljuk fel! Kb. 50 fokosra elegendő, és a fehér csokihoz öntjük, majd simára keverjük, ezután kb. 1 óra hosszáig lefóliázva a hagyjuk a konyhánkban dermedni.
- A 300 ml habtejszínt a mascarponéval lazára, kb. 75%-os keménységig keverjük a kézi mixerrel, majd 2 részletben hozzáadjuk a fehércsokis-alapunkat (szobahőmérsékletű legyen), ha nagyon sűrűnek találjuk, akkor hígan tehetünk hozzá még a növényi habból egy keveset, de ezt már csak spatulával, kanállal keverjük tovább.
torta betöltése
- Betöltés: kakaós piskóta, fehércsokis-krém, málnazselé, fehércsokis-krém, piskóta, fehércsokis-krém, málnazselé, fehércsokis-krém és végül a 3. piskóta.
- Tegyük a hűtőbe kb. 3-4 órára hűlni, és csak ezután díszítsük, de a legjobb, ha 1 egész éjszakán át dermedni hagyjuk a tortát, így már másnap a díszítés után már ehetünk is (jobban összeérnek az ízek is).
díszítőkrém a torta külsejére
- A 400 ml növényi habtejszínt a mascarponéval, porcukorral felverjük (75%-os keménységűre), és ezzel díszítjük a torta oldalát, tetejét a kívánt fazonra.
fehércsoki (piros) elkészítése
- A 70 gramm fehér csokit és a 18 gramm tejcsokit a 35 ml növényi tejszínnel egy üvegtálkába tesszük, majd rövid ideig, többszöri átkevergetés mellett a mikróba tesszük olvasztani közepes watton, majd jól elkeverjük simára, és hozzáadunk piros ételfestékgélt (kb 1 mokkáskanálnyi), amivel elkeverjük, és már mehet is a torta tetejére, oldalára kanál segítségével a csokicsorgatás, majd a tetejét is bevonjuk.
- Miután teljesen elkészültünk a díszítéssel, 1-2 órán belül már szeletelhető is a torta.
- A tortaszelet fotóját a profilképemen láthatjátok.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18-20
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 121
- Össznézettség: 24134
- Feltöltés dátuma: 2019. március 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
betty8612
1 recept
Imádjuk a gyümölcsös sütiket, a málnás, epres az igazi befutó.