r
Nosalty Logó

Málnás-fehér csokoládés torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
betty8612
Málnás-fehér csokoládés torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

piskóta

málnazselé

fehércsoki-krém

torta betöltése

díszítőkrém a torta külsejére

fehércsoki (piros) elkészítése

493
Kalória
8g
Fehérje
50.8g
Szénhidrátok
29.4g
Zsír
51.8g
Víz
90.6g
Koleszterin
2.3g
Rost
35.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskóta

málnazselé

fehércsoki-krém

torta betöltése

díszítőkrém a torta külsejére

fehércsoki (piros) elkészítése

Összesen 493 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskóta

málnazselé

fehércsoki-krém

torta betöltése

díszítőkrém a torta külsejére

fehércsoki (piros) elkészítése

Összesen 5908 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskóta

málnazselé

fehércsoki-krém

torta betöltése

díszítőkrém a torta külsejére

fehércsoki (piros) elkészítése

Összesen 261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 493 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    353.2 g
  • Telített zsírsav
    249 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3792.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.3 g
  • Cukor
    429 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    622 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1586 micro
Összesen 5908 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

piskóta

  1. A sütőt melegítsük be 170 fokra, a lisztet elkeverjük a kakaóporral.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, végül kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is, és addig keverjük lassú, óvatos, mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk. 
  3. Egy 18-20 cm átmérőjű tortakarikában, 3 részletben, egyesével készre sütjük a piskótákat az általunk már bevált módszerrel.

málnazselé

  1. A málnát a 100 ml vízzel és a 3 deka cukorral felfőzzük, majd félrehúzva botmixerrel pürésítjük, ha kicsit hűlt, apró lukú szitán teljesen átpréseljük a nem kívánatos magok eltávolítása céljából.
  2. A 80 ml málna szörpöt és a 40 ml vizet a 30 gramm étkezési keményítővel simára keverjük, majd a málnalevet visszatesszük melegedni, ha már majdnem forr, akkor hozzáadjuk a keményítős szörpös keverékünket, és besűrítjük, mint amikor pudingot főzünk.
  3. Ha elkészültünk, nincs más dolgunk, mint vízbe állítva a lábossal együtt teljesen kihűtjük.

fehércsoki-krém

  1. A fehér csokit kockára tördeljük, majd a tejszínt felforrósítjuk, de nem forraljuk fel! Kb. 50 fokosra elegendő, és a fehér csokihoz öntjük, majd simára keverjük, ezután kb. 1 óra hosszáig lefóliázva a hagyjuk a konyhánkban dermedni.
  2. A 300 ml habtejszínt a mascarponéval lazára, kb. 75%-os keménységig keverjük a kézi mixerrel, majd 2 részletben hozzáadjuk a fehércsokis-alapunkat (szobahőmérsékletű legyen), ha nagyon sűrűnek találjuk, akkor hígan tehetünk hozzá még a növényi habból egy keveset, de ezt már csak spatulával, kanállal keverjük tovább.

torta betöltése

  1. Betöltés: kakaós piskóta, fehércsokis-krém, málnazselé, fehércsokis-krém, piskóta, fehércsokis-krém, málnazselé, fehércsokis-krém és végül a 3. piskóta.
  2. Tegyük a hűtőbe kb. 3-4 órára hűlni, és csak ezután díszítsük, de a legjobb, ha 1 egész éjszakán át dermedni hagyjuk a tortát, így már másnap a díszítés után már ehetünk is (jobban összeérnek az ízek is).

díszítőkrém a torta külsejére

  1. A 400 ml növényi habtejszínt a mascarponéval, porcukorral felverjük (75%-os keménységűre), és ezzel díszítjük a torta oldalát, tetejét a kívánt fazonra.

fehércsoki (piros) elkészítése

  1. A 70 gramm fehér csokit és a 18 gramm tejcsokit a 35 ml növényi tejszínnel egy üvegtálkába tesszük, majd rövid ideig, többszöri átkevergetés mellett a mikróba tesszük olvasztani közepes watton, majd jól elkeverjük simára, és hozzáadunk piros ételfestékgélt (kb 1 mokkáskanálnyi), amivel elkeverjük, és már mehet is a torta tetejére, oldalára kanál segítségével a csokicsorgatás, majd a tetejét is bevonjuk.
  2. Miután teljesen elkészültünk a díszítéssel, 1-2 órán belül már szeletelhető is a torta.
  3. A tortaszelet fotóját a profilképemen láthatjátok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18-20

Imádjuk a gyümölcsös sütiket, a málnás, epres az igazi befutó.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Úgy néz ki, végre meglépi a MOHU, amit annyira vártunk:...

A palackvisszaváltással járó egyik nehézségünk, hogy ha több szatyornyi palackkal vágunk neki a visszaváltásnak, akkor nem kevés időbe telik, míg a végére érünk. Egy Pest vármegyei településen úgy néz ki, tesztüzemmel végre elindulhatott az ömlesztett visszaváltás, ami jelentősen meggyorsítja a folyamatot.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!