r
Nosalty Logó

Málnás-csokis álom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ozsvarcsilla
Málnás-csokis álom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krémhez

Piskótához

Tetejére

Összesen 980 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krémhez

Piskótához

Tetejére

Összesen 3918 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Krémhez

Piskótához

Tetejére

Összesen 213 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    406 micro
Összesen 980 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    249.4 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4044.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1176 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.1 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1625 micro
Összesen 3918 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Krémhez

  1. A pudingot a tejjel és a cukorral készre főzzük.
  2. A habtejszínt egy robotgép segítségével felverjük, fokozatosan hozzáadva a habfixálót. A kész habot összekeverjük a mascarpone-val, a vaníliás cukorral és a málnával, majd a langyos pudinggal összekeverjük.
  3. Az így kapott krémet hagyjuk kihűlni (hűtőben).

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a kristálycukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük. A lisztes keveréket és a tojássárgáját fokozatosan és óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéhez.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, vékony rétegben. 220 fokon sütjük 3-4 percig, majd körülbelül 10 percig 180 fokon készre sütjük. (Tűpróbáig!)
  4. Az így kapott kész piskótát melegen feltekerjük sütőpapírral és hagyjuk kihűlni.
  5. A kihűlt piskótát megtöltjük a kihűlt krémmel.

Tetejére

  1. Az étcsokoládét a tejjel együtt gőz felett felolvasztjuk, és a tekercset bevonjuk vele. Hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 353
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás-csokis álom
ozsvarcsilla 15 recept

Ezt egy receptversenyre készítettem el! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...