r
Nosalty Logó

Malfatti fokhagymás paradicsomszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Simon Gábor
Malfatti fokhagymás paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4413 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    8955 micro
Összesen 366 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4838.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1747 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1000.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1963 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    1424 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17651 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    13725 micro
  • Lut-zea
    35821 micro
Összesen 1456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    969 micro
  • Lut-zea
    2528 micro
Összesen 103 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott friss spenótot egy kevés olívaolajon pároljunk meg. Finoman sózzuk, és folyamatosan kevergessük , amíg összeesik. A kész spenótot szűrjük le, majd a felesleges nedvességet facsarjuk ki belőle. Ezek után vágjuk fel finomra. A ricottát is érdemes lecsepegtetni fél órával használat előtt.
  2. Egy keverőtálba öntsük bele a hozzávalókat: a ricottát, a kihűlt spenótot, a tojást, a finomlisztet, és a réteslisztet. (Semolina liszttel szokták készíteni, ami egy dúrvább szemcséjű durumliszt. Legjobban a rétesliszt, vagy a búzadara hasonlít rá, ha pótolni szeretnénk.) Kevés sót adjunk hozzá, reszeljük bele a parmezánt és a citromot. Szerecsendióval is szórjuk meg, majd keverjük el alaposan.
  3. 15 percet pihentessük hűtőben, közben tegyük fel az enyhén sós főzővizet melegedni. A malfattikat formázzuk ki kedvünk szerint kisebb gombócokra, vagy hosszúkásabb formákra. Forgassuk meg lisztben, majd dobjuk bele a forrásban lévő vízbe.
  4. Miután feljöttek a víz tetejére hagyjuk még főni 3-4 percet. Nagyjából 6-7 perc alatt elkészülnek a kis gombóckák.
  5. A paradicsomszószhoz először futassuk meg olívaolajon a dúrvára vágott fokhagymát. Öntsük bele az egész paradicsomos konzervet, sózzuk meg. Takarék lángon főzzük 10-15 percet, végül turmixoljuk le.
  6. Tálaljuk a malfattikat paradicsomszósszal, egy csöpp olívaolajjal és parmezánnal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 173
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9280
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Malfatti fokhagymás paradicsomszósszal
Simon Gábor 62 recept

A malfatti egy egyszerű és pihe-puha étel, ami tulajdonképpen nem más, mint egy ricottás főtt gombóc. A toszkán konyha egyik jellegzetessége feltehetően gömbölyded alakjáról kapta a nevét, és mivel kézzel formázzák, a kinézete is egyedien rusztikus. Nevének jelentése : elrontott, hibás. Más tájakon, mint pl. Firenzében már másképp nevezik, ott a gnudi (ejtsd: nyúdi) nevet kapta, ami meztelent jelent. S hogy miért nevezik úgy, ahogy? Mert leginkább a tortellini vagy ravioli töltelékjéhez hasonlít, csak épp a “ruhája”, azaz a külső tészta nélkül készül.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...