r
Nosalty Logó

Mákvirág Andi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Mákvirág Andi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3527 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3940 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    1605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    555.1 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 3527 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral. A liszthez adjuk a maradék cukrot, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót, a vaníliás cukrot és a felfuttatott élesztőt.
  2. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Egy órát meleg helyen kelesztjük.
  4. A töltelék hozzávalóit egy tálkában összekeverjük.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk.
  6. Megkenjük egy kis olajjal a téglalapra kinyújtott tésztát, rászórjuk a tölteléket, és feltekerjük.
  7. Egy sütőpapírral bélelt nagyobb méretű tepsibe rakjuk, és koszorút formálunk belőle.
  8. Egy éles késsel kb. 3 cm-ként bevagdossuk a tésztát, majd a kis cikkeket kifordítjuk.
  9. Lekenjük olvasztott margarinnal, majd a tepsiben hagyjuk még kb. 45 percet kelni.
  10. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  11. A sütőből kivéve tejjel lekenjük, és konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9627
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 30.

Ajánló

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákvirág Andi konyhájából
Andi80_ 380 recept

Imádok a kelt tésztával kísérletezgetni. Sajnos erre csak akkor van lehetőségem, ha hétvégén a párom vigyáz a gyerkőcökre, és én beszabadulhatok a konyhába. Vasárnapi ebédre vendégeket vártunk, akkor készült ez a szép kis virágocska. Ebből az adagból egy elég nagy süti lett. El tudom képzelni ajándékként is, akkor a közepére állíthatunk egy kis cserép virágocskát.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...