Mákvirág ahogy Katharosz készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
1g só0 kcal
-
53 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
A kenéshez
-
5g tojássárgája16 kcal
-
3g tej1 kcal
A tetejére
-
25g tej14 kcal
-
1g kockacukor3 kcal
Összesen
948
kcal
- 11% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
400g tej224 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
4g só0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A töltelékhez
-
50g vaj359 kcal
-
120g mák630 kcal
-
63g porcukor244 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A kenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g tej6 kcal
A tetejére
-
100g tej56 kcal
-
3g kockacukor12 kcal
Összesen
3791
kcal
- 11% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
36.5g finomliszt133 kcal
-
29.2g tej16 kcal
-
2.9g élesztő3 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.8g napraforgó olaj15 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
-
3.6g vaj26 kcal
-
8.8g mák46 kcal
-
4.6g porcukor18 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A kenéshez
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
0.7g tej0 kcal
A tetejére
-
7.3g tej4 kcal
-
0.2g kockacukor1 kcal
Összesen
276
kcal
- 11% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1729.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 609 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 469 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
948
kcal
- 11% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.6 g
Zsír
-
Összesen 135.6 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6919.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 2437 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 545 mg
-
Foszfor 1809 mg
-
Nátrium 1875 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 541.6 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 117.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 418 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 574 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 310 micro
Összesen
3791
kcal
- 11% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 8.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
276
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
4 dl tej
-
4 dkg élesztő
-
3 ek porcukor
-
1 kk só
-
3 ek napraforgó olaj
-
0.5 citromból nyert citromhéj
A töltelékhez
-
12 dkg mák
-
9 ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
A kenéshez
-
1 db tojássárgája
-
1 ek tej
A tetejére
-
1 dl tej
-
1 db kockacukor
Elkészítés
A tésztához
- 1 dl langyos tejben 3 ek porcukrot elkeverünk, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
- Ezután az összes hozzávalóval tésztát dagasztunk, de a tejet csak fokozatosan adagoljuk, szükség szerint.
- Letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen 30x40 cm-es lappá nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a cukros-mákkal, reszelt citromhéjjal. Feltekerjük, mint a bejglit.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük, kör alakúra formázzuk, a két végét szorosan összeillesztjük, majd két ujjnyira bevagdossuk, a bevagdosott részeket kifordítjuk. Tojásos tejjel lekenjük.
- Sütés: kb.190- 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig, tűpróba.
- A sütőből kivéve forró-cukros tejjel lekenjük, és rövid ideig konyharuhával letakarjuk, így finomabb lesz a külseje.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4995
- Feltöltés dátuma: 2013. február 22.
Ajánló
Tipp: kenyérsütőgépben is dagaszthatjuk, ebben az esetben a folyadék kerül alulra, cukor, só, olaj, citromhéj, liszt, élesztős tej. De az egész folyadékot itt se tegyük bele az elején, szükség szerint adagoljuk. Én így csináltam!!! További képek a blogomon!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Mutatós, dekoratív kalács.